Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών, ανάβει φωτιές

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών
Σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε στην καθιερωμένη εκδήλωση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών για την αναβίωση του εθίμου του ανάμματος των φωτιών την Πέμπτη 22 Ιούνη στις 8.30μμ στην αλάνα της λαϊκής αγοράς (Ρ.Φεραίου).

Νέο είδος για την παγκόσμια χλωρίδα στολίζει τις βραχώδεις πλαγιές του Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος
Ένα από τα νεότερα αναγνωρισμένα είδη της Παγκόσμιας χλωρίδας αναπτύσσεται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας του Κιλκίς. Πρόκειται για το είδος που πήρε την λατινική ονομασία Onobrychis citrina (Ονοβρυχίς η Κίτρινη).

"Σήμα κατατεθέν για όλους τους οινόφιλους τα κρασιά Γουμένισσας Χατζηβαρύτη"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Αξιότιμε κ. Χατζηβαρύτη,
Σας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την επιτυχία σας να αποσπάσετε το Πλατινένιο βραβείο αλλά και το ειδικό βραβείο καλύτερου
οινοποιού 2017 στο Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων που Wine Olymp Awards, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27-29 Μαΐου 2017.

Σέρρες: Συνέλαβαν 28χρονη Βουλγάρα νοσοκόμα... που δεν ήταν νοσοκόμα

Συνελήφθη σήμερα (20-6-2017) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, μία 58χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να ασκεί το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας σε νοσοκομείο των Σερρών, χωρίς να διαθέτει τον προβλεπόμενο τίτλο σπουδών και την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την αρμόδια Αρχή.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο ημέρα Τετάρτη (21-6-2017) και μεθαύριο ημέρα Πέμπτη (22-6-2017) στη σήραγγα Πλαταμώνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Κιλκίς: Εκδήλωση αναβίωσης θρακιώτικου γάμου


ΟΜΝΕΣ Κιλκίς: Εκδήλωση - παρουσίαση του τμήματος «Εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/06/2017 και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο του νέου πάρκου Κιλκίς.

Ευχαριστούμε τους Φίλους του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς και τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας "Ευκράντη"

Δελτίο τύπου Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς
Καινούργια έπιπλα κήπου προσέφερε στο Παράρτημα Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κιλκίς), του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Φίλων Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Κιλκίς, με στόχο οι περιθαλπόμενοι να έχουν τις στιγμές της ξεκούρασής τους, ένα καλύτερο περιβάλλον.

Πέλλα: Συνέλαβαν δύο άτομα για διακίνηση ηρωίνης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ημεδαπών, ενός 42χρονου και μίας 44χρονης, για διακίνηση ηρωίνης.

Πρόγραμμα "Ελευθερίων 2017" Δήμου Κιλκίς

Δύο Παίονες δόκιμοι πυροσβέστες στην Πυροσβεστική Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας 
Μέσα στα πλαίσια της «Σχολής Πυροσβεστών» της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, παρουσιάσθηκαν την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στο κατάστημα της Π.Υ. Γουμένισσας οι δύο (2) πρωτοετείς Δόκιμοι Πυροσβέστες, με καταγωγή από τον Δήμο Παιονίας, και εντάχθηκαν στο δυναμικό της Υπηρεσίας για την «πρακτική τους εκπαίδευση».

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα», μια κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραβασίλη και μουσική Βασίλη Δημητριάδης από τις Μορφές Θεάτρου Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Εικόνες και ομοιώσεις του Ζαρατούστρα στον Αλμπέρ Καμύ

Του Φώτη Μισόπουλου
1].....είναι τόσοι πολλοί αυτοί που έχω στη θύμησή μου, - είναι αδύνατο να έχω ένα μικρό προειδοποιητικό λόγο για τον καθένα, ένα μέρος της αλήθειας, ίσως το μεγαλύτερο - κι αυτός ο πόθος για ''προφητεία'' περιέχει μια ατέλειωτη διαδρομή ερωτήσεων, μια ''σωτηριολογία'' που δεν λήγει ποτέ. 

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για την 104η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης 
Πολιτευτής Ν.Δ. νομού Κιλκίς
"Συμπληρώνονται φέτος 104 χρόνια από την ιστορική μάχη του Κιλκίς της 21ης Ιουνίου 1913. 104 χρόνια από μία μάχη από τις σημαντικότερες και δυστυχώς φονικότερες που γνώρισε η χώρα μας. Μιαμάχη που η σπουδαιότητά της την έχει κατατάξει στις χρυσές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της Πατρίδας μας.

Μήνυμα Σισμανίδη για την 104η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς

Υπογράφει ο Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
"Η ιστορία στεφάνωσε με δόξα τους πολεμιστές του 1913, που από τις λοφοσειρές και τις ακάλυπτες γραμμές της Κιλκισιακής γης υπερασπίστηκαν την τιμή του τόπου μας, θυσιαζόμενοι για τα ανώτερα ιδανικά του. 

Γιατί όχι και στο Κιλκίς - Στις Συκιές Θεσσαλονίκης τίμησαν τους πρόσφυγες προγόνους τους - 89 φωτογραφίες

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης
Πόσοι τρόποι υπάρχουν άραγε για να μάθουμε εμείς αλλά και οι τουρίστες, την ιστορία της πόλης μας; Με αφηγήσεις; Με επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα ιστορικά μνημεία; Και πόσα είναι αυτά τα σημεία; Τα γνωρίζουμε όλα, ή μόνο τα δημοφιλέστερα όπως ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα, η Ροτόντα, ο Αγ. Δημήτριος, κάποια από τα τείχη κ.α;