Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Η 1η Σεπτέμβρη θα βρει έτοιμη την ομάδα του ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος" του Αλέξανδρου Κιλκίς


Δελτίο τύπου  ΚΔΑΠ  "Παιδόκοσμος του Αλέξανδρου"
Μπορεί ο Αύγουστος να είναι μήνας διακοπών αλλά όλη η ομάδα τον ΚΔΑΠ ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ δουλεύουν εντατικά ώστε η 1η Σεπτέμβρη να τους βρει έτοιμους, ώστε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των παιδιών τους και των γονέων τους.

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 9/2017 για την απασχόληση 1.639 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Β΄Κύκλος», για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019 το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017.

Θεσσαλονίκη: Το Βελλίδειο στη διάθεση του κοινού λόγω καύσωνα

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ενημερώνει πως η αίθουσα 6 του Συνεδριακού κέντρου Ιωάννης Βελλίδης διατίθεται για την προφύλαξη του κοινού από τον καύσωνα, από αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, κατά τις ώρες 08:00 πμ έως 22:00μμ.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο δημόσιο τομέα Υγείας

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 10/2017 για την απασχόληση 1.135 ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στο “ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 1.135 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ”, σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 4430/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες ανέργων, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για πρόσληψη 2.868 ατόμων στο Υπουργείο Υγείας

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) και όλων των Υγειονομικών Περιφερειών η υπ’ αριθ. πρωτ. Α2β/Γ.Π.οικ.60261/03.08.2017 Προκήρυξη – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες», 2.868 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και σε έλλειψη αυτών ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το αρθρ. 106 του Ν. 4461/2017. 

ΑΣΕΠ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις 186 θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δεδομένου ότι παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων για την προκήρυξη 8Κ/2017 (μέχρι τις 13.30 μμ, σήμερα, είχαν υποβληθεί περίπου 33.000 αιτήσεις ενώ βρίσκονταν σε επεξεργασία 7000 αιτήσεις ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) και προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι, ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην Προκήρυξη 8Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/3-7-2017 Τεύχος ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Νέας Εφέσου επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εκτέλεσης εργασιών στη γέφυρα του Ανισόπεδου Κόμβου Νέας Εφέσου (427ο χιλιόμετρο) της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία.

Οι Θρακιώτες ανταμώνουν στη Δράμα

Γράφει ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης 
Πρόεδρος Π.Σ. Ξυλοκερατιάς
Η καρδιά της Θράκης φέτος χτύπησε στη Δράμα (30/06-1-2/07/17).Εκεί πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανθρακικό αντάμωμα. Ήμασταν και εμείς εκεί, ο Πολιτιστικό Σύλλογος Ξυλοκερατιάς με χορευτές και συνοδούς. Παρόντες στο μεγάλο αυτό πανηγύρι.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς διακρατικός εταίρος στο έργο "STEM Capacity Building"

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις.

Κιλκίς: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 10 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κτηνοτροφική μονάδα σε περιοχές του Κιλκίς και της Καβάλας.

Συνελήφθη 51χρονος στο Κιλκίς για καλλιέργεια χασισιού

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 51χρονου ημεδαπού, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ξεκινά νέος καύσωνας από σήμερα - Σαββατοκύριακο με 40αρια

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 22/2017) που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017.

Σούλης: "Οι κομμουνιστές καταργούν την Ελληνική Σημαία από τις δοξολογίες"

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Με δήλωσή του ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς Αναστάσιος – Σούλης - Καζαντζίδης, καταδικάζει την άθλια απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καταργήσουν από τις δοξολογίες την παρουσία των σημαιοφόρων των σχολείων κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνεται επίσης στο λίαν επιεικώς απαράδεκτο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στην Βουλή. Η δήλωση του κ. Καζαντζίδη αναλυτικά έχει ως εξής:

Κατασχέθηκαν παράνομα φυτοφάρμακα προέλευσης Τουρκίας

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι κατασχέθηκε σήμερα από το Τελωνείο Κήπων ποσότητα πλέον των 700 κιλών παράνομων φυτοφαρμάκων προέλευσης Τουρκίας και ήδη έχει επιληφθεί της υπόθεσης η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ομιλία Γεωργαντά για τον Περιφερειακό Τύπο (video)


Ομιλία του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης​

Θέσεις εργασίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς - 4/8/2017

Η εταιρεία κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων στην Νέα Σάντα Κιλκίς "ΔΟΜΉ Α.Ε." ζητεί:
Α) Για το τμήμα επίπλων: -1 τεχνίτη μαραγκό -1 βοηθό μαραγκού
Β) Για το τμήμα συναρμολόγησης -2 εργατοτεχνίτες 
Επικοινωνία : ΤΗΛ: 2341064590 - 2341064694 - 6973348233
(Πλάτων Γρηγορίου -Υπεύθυνος επικοινωνίας)

Θέση εργασίας στο Ράντσο Κιλκίς (23/7/2017)

Ζητείται άτομο για παραγωγή και σέρβις στο Ράντσο Κιλκίς.
Πληροφορίες στο: 6976 993 221 

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των νέων αγροτών

Στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έτους 2016 του ΠΑΑ 2014-2020, ξεκίνησαν οι πληρωμές των δικαιούχων νέων γεωργών, όπως δημόσια είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι θα πραγματοποιηθούν το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Ρομποτική στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 
Ρομποτική: Τι προσφέρει στα παιδιά και πού μπορεί να απευθυνθεί ο γονιός
Όταν ακούμε «ρομπότ» σκεφτόμαστε γιγάντιες μηχανές που φτιάχνουν αυτοκίνητα ή δημιουργήματα της χολιγουντιανής φαντασίας που μπορούν να κάνουν αφάνταστα πράγματα. 

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση στο πρόγραμμα voucher 29-64 ετών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση πέντε (5) τμημάτων της Επιμορφωτικής, σε Κιλκίς και Πολύκαστρο, στο πρόγραμμα voucher που απευθύνεται σε ηλικίες 29-64 ετών.

Ο Ηλίας Βενέζης για τα οστά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πουλήθηκαν για λίπασμα

Οι αναφορά για το φορτίο των 400 τόνων ανθρώπινων λειψάνων από την εφημερίδα «New York Times»
Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η επέτειος θανάτου ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους, του Ηλία Βενέζη, επανέφερε στη μνήμη για ακόμη μία φορά τα έργα του και την πορεία του. Γεννημένος στο Αϊβαλί ως Ηλίας Μέλλος όπως ήταν το πραγματικό του όνομα το 1904, έζησε τη Γενοκτονία στη Μικρά Ασία, σημειώνοντας ότι από τους 3.000 αιχμαλώτους των Κυδωνιών επέστρεψαν μόνο 23… 

Ευκαρπία Κιλκίς: Είναι όμοια και όμως... δεν διαφέρουν

Παρέμβαση αναγνώστη της Γνώμης 
"Τα έργα για την ανακατασκευή του πάρκου Ευκαρπίας Κιλκίς ξεκίνησαν στις 24/07/2017 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε, ενώ οι αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι το έργο προχωρά κανονικά. Το συγκεκριμένο πάρκο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού ενώ καθημερινά παίζουν στο σημείο δεκάδες παιδιά."

Νέα χαλάρωση στα capital controls

Γράφει η Ειρήνη Χρυσολωρά
Δυνατότητα ανάληψης μετρητών μέχρι 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα θα έχουν από 1ης Σεπτεμβρίου οι καταθέτες, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Το ποσό μπορεί να αναληφθεί και σωρευτικά.