Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνημα με τριάρα οι γυναίκες του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Στην Αδριανή Δράμας βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η Γυναικεία Ομάδα του Κιλκισιακού, καθώς έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Δόξα Δράμας.  Έπειτα από καλή εμφάνιση τα κορίτσια του Λάζαρου Δελήπαλτα επιβλήθηκαν με 3-1, κόντρα σε έναν αντίπαλο που πιθανόν να τον βρούνε μπροστά τους και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

"24.000 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες… Απόντες…"

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
«24.000 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες… Απόντες… Έπεσαν υπέρ της ελευθερίας και της ειρήνης…»! Αναφορά στη διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου το Σεπτέμβριο του 1918, που όριζε και προκαθόριζε το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου με τους πολλαπλάσιους νεκρούς και την ήττα της Βουλγαρίας, τη συνθηκολόγηση της Αυστρουγγαρίας, την απόσυρση (παραδοχή ειρήνης) της Γερμανίας. 

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Με την παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 3/10 στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (10 π.μ.), ξεκινά το δεκαήμερο δράσης, που διοργανώνουν με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων. 

Πρόγραμμα δρομολογίων της Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) Σερρών και Χαλκιδικής

Ανακοινώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, θα κινείται σε προγραμματισμένο χρόνο σε διάφορες περιοχές των Σερρών, για το χρονικό διάστημα από 3 έως και 14 Οκτωβρίου 2017, ακολουθώντας τα παρακάτω δρομολόγια:

Κιλκίς: Άνοιξε ο φάκελος "Δρομοκρατία"


Κιλκίς: Δρώμενο για τα τροχαία δυστυχήματα. Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 27χρονο για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (30-9-2017) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 27χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και παραχάραξη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτών στα δόντια (μέρος 2ο)


Δείτε "Οι ευεργετικές ιδιότητες των φυτών στα δόντια (μέρος 1ο)"
Γράφει ο Dr. Θωμάς Μακρυνιώτης*
Γαρίφαλο: Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο μπαχαρικό γαρύφαλλο και όχι στο φυτό. Το δέντρο προέρχεται από τα νησιά Μολούκες στην Ινδονησία, μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα σε ύψος και να ζήσει μέχρι και 100 χρόνια. Τα αιθέρια έλαια του γαρίφαλου χρησιμοποιούνται ήδη από το 1500 π. Χ. στην παραδοσιακή ινδική ιατρική ενώ έχουν μεγάλη παράδοση και στην οδοντιατρική.

Όγκοι θυρεοειδούς

Γράφει η Ελβίρα Τικτοπούλου*
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας που εντοπίζεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου. Παράγει ορισμένες ορμόνες, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη συνέχεια στον έλεγχο του μεταβολισμού. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα προκαλεί μερικές από τις πιο συχνές ενδοκρινικές διαταραχές.