Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών

Στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, εντάχθηκε το έργο της «στερέωσης, συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών», με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τα παιδιά περνούν τώρα δημιουργικά το χρόνο τους και τα πρωινά του Σαββάτου



Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Παιδόκοσμου Κιλκίς
Μπορούμε να περνάμε πλέον Δημιουργικά τον χρόνο μας και τα πρωινά του Σαββάτου (Αφορά όλα τα παιδιά - Έναρξη 18/11 )

Αναβολή για τους μεγάλους - Ποδοσφαιρική γιορτή για τους μικρούς στον Αλέξανδρο

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Μπορεί η ποδοσφαιρική δράση να σταμάτησε ελέω ...καιρού στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κιλκίς, δεν συνέβη όμως το ίδιο για τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου.

Ομιλία του Πρωθυπουργού για τη διανομή Κοινωνικού Μερίσματος στη Βουλή των Ελλήνων

Ομιλία του Πρωθυπουργού για τη διανομή Κοινωνικού Μερίσματος στη Βουλή των Ελλήνων
"Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θέλω να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου από το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε είκοσι συνανθρώπους μας, ενώ δυστυχώς είναι ακόμη δύο αυτοί που αγνοούνται.

Ο "Άθλος" Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα kick Boxing στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου "Άθλου" ΚιλκίςΣτις 12 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Πανελληνίας Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ) Διασυλλογικό Πρωτάθλημα kick Boxing για όλες τις ηλικίες και όλα τα αγωνιστικά στυλ. 

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Σύλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8/11/2017 στο σύλλογό μας, τα εκλεγμένα μέλη προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Κιλκίς: Εσπερίδα με θέμα «Στρες και Υγεία. Τεχνικές αντιμετώπισης»


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνεχίζουν τις Ενημερωτικές Εσπερίδες-Συναντήσεις στο Δήμο Κιλκίς – Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και τον μήνα Νοέμβριο.

Οι Κιλκισιώτες ξενοδόχοι που τρέλαναν τους Αμερικανούς νεόνυμφους τουρίστες

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Ο Άαρον και η Αμάντα, ένα νέο ζευγάρι νεονύμφων από τη Φλόριντα των Η.Π.Α., επέλεξαν την χώρα μας για το Μήνα του Μέλιτος ή ‘’honeymoon’’ ! Πρώτος τους σταθμός, η Σαντορίνη (που αλλού φυσικά;) και στην επιστροφή, ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

"Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά"


Συγχαρητήρια δήλωση Σταμάτη Παπουλίδη Γραμματέα Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς για τις εκλογές του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
"Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά!
Σε ένα ωραίο και μεγάλο σε διάρκεια αγώνα μεταξύ εννιά υποψηφίων ήρθε πρώτη και με διαφορά για την ηγεσία του νέου φορέα.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, στο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας της Νάουσας

Στο τριήμερο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας στις 17-19 Νοεμβρίου 2017, συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Εκδρομή Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην Αθήνα

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διήμερη διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με πρωινό και επισκέψεις σε σημαντικά σημεία αναφοράς και αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Ερωτήσεις που κατέθεσε ο Χ. Χατζησάββας στη Βουλή και οι απαντήσεις που έλαβε

Δελτίο τύπου 
Χ. Χατζησάββα
Σχετικά με τις παράνομες αμμοληψίες στο Γαλλικό ποταμό 
Ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στο νομό Κιλκίς κ. Χατζησάββας Χρήστος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τον προβληματισμό των κατοίκων στην περιοχή του οικισμού Καμπάνη για τις παράνομες αμμοληψίες στις περιοχές πλησίον του Γαλλικού ποταμού που ήδη αλλοίωσαν το ανάγλυφο και θέτουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα της περιοχής. Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτήθηκαν τόσο για τις ενέργειες που θα κάνουν προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο όσο και για την πορεία των διαπιστωμένων παραβάσεων. 
Δείτε την απάντηση που έλαβε, δείτε ΕΔΩ

Συλλυπητήρια ΕΠΣ Κιλκίς, για τον θάνατο του Ιωάννη Μουρτιάδη

Ανακοίνωση ΕΠΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κιλκίς, μετά τη θλιβερή είδηση του πρόωρου θανάτου του αγαπητού συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ.  Μουρτιάδη Ιωάννη, εκτιμώντας το ήθος και την προσφορά του στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και σε ένδειξη πένθους, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η με αριθμό 109/122248/17-11-2017 διευκρινιστική εγκύκλιος σε θέματα εφαρμογής της διαδικασίας έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (ΑΔΚΕ) (ΑΔΑ: ΩΞΘ54653ΠΓ-ΞΤΜ) με την οποία διευκρινίζονται τα εξής:

Η Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς δίπλα στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Δελτίο τύπου Ομάδα εθελοντών Aνάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς 
Οι πληγέντες συμπολίτες μας στη Μάνδρα Αττικής χρειάζονται τη βοήθειά μας. Οι συνάνθρωποί μας τούτη την ώρα στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.

Ιατρική κάλυψη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Δελτίο τύπου Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
H Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 9283/Δ5/20-1-2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ με θέμα « Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», επειδή είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ομαδικών Αθλημάτων και Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Ελλάδας και Κύπρου καθώς και «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καλεί όσους γιατρούς ενδιαφέρονται να παρέχουν ιατρική κάλυψη στα σχολικά πρωταθλήματα να επικοινωνήσουν με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Η παράσταση «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την παράσταση «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Οι καθεστωτικοί συνομήλικοι της γενιάς του Πολυτεχνείου

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Ολίγες ημέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και την καταστολή της εξέγερσης των φοιτητών στην Αθήνα και στηνΘεσσαλονίκη, οι καθεστωτικοί φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία απέστειλαν προς τον αρχιδικτάτορα Γιώργιο Παπαδόπουλο – δεν είχε ανατραπεί ακόμη από τον Δημήτριο Ιωαννίδη με το νέο πραξικόπημα – με την οποία επιχειρούσαν να στηρίξουν το καθεστώς και ζητούσαν να ληφθούν “μέτρα”. 

Με νίκη ξεκίνησε ο Άτλας Κιλκίς, στο πρωτάθλημα Β΄Εθνικής κατηγορίας

Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Ο Άτλας Κιλκίς ξεκίνησε με νίκη στο πρωτάθλημα Β΄Εθνικής κατηγορίας, Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών ( Ε΄όμίλος). Νίκησε στο εντός Έδρας παιχνίδι, τον Αίολο Κατερίνης με 3-2 σετ (25-21, 25-16, 20-25, 25-27, 13-15).

Τίμησαν την επέτειο της 17 Νοέμβρη στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς
Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς ο εορτασμός για την επέτειο της 17 Νοέμβρη. Οι μαθητές/τριες του σχολείου παρουσίασαν το χρονικό της εποχής, απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν επετειακά τραγούδια.

"Ευχαριστούμε τον κ. Αθανάσιο Μεταλλινό για τη δωρεά του"

Υπογράφει
ο Γιάννης Τσιτσίμης
Διευθυντής του Σχολείου
"Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούν θερμά τον κ. Μεταλλινό Αθανάσιο (ΕΔΕ) για τη δωρεά του προς το σχολείο ενός σταθερού σύγχρονου Η/Υ και ενός φορητού Η/Υ για το εργαστήρι πληροφορικής. 

Κιλκίς: Πρόγραμμα υποδοχής και παραμονής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα αυτονόητα δηλαδή δικαιώματα των παιδιών, που φτάσαμε στο σημείο να χρίζουν υπενθύμισης.

Φραγγίδης: "Καλό μας αγώνα"

Του Γιώργου Φραγγίδη
Oι προοδευτικοί πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους και τις δύο Κυριακές της εκλογικής διαδικασίας έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους.
Θέλουν μια ενωμένη και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη.