Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

KIA Stonic: Επιτέλους, αυτό που περιμέναμε

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Το Stonic θέλει να αποτελέσει ένα σπόρ τονωτικό στην κατηγορία των Β SUV. Το όνομά του προέρχεται από την σύνθεση των λέξεων Sporty και Tonic. Ξεχωρίσαμε μάλιστα και ένα από τα σλόγκαν που το συνοδεύουν: For those who need more life per hour! 

Ο Πόντιος συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς για τον Πόντιο εκτελεσθέντα από τους Ναζί Ναπολέοντα Σουκατζίδη

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Ο Ναπολέων Σουκατζίδης γεννήθηκε στην Προύσα το 1909 από γονείς Ποντιακής καταγωγής. Μετά τη Γενοκτονία εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

«Παιδεία. Μια ατέρμονη συζήτηση που ψάχνει σημείο ισορροπίας»

Του Δημήτρη Μάρδα*
Ουδέποτε πρόκειται να υπάρχει ταύτιση θέσεων στο θέμα του «Νόμου-πλαίσιο» για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και ουδέποτε πρόκειται να φθάσουμε σε παρόμοιο επίπεδο για καίρια ή δευτερεύοντα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η σύμπτωση λοιπόν απόψεων για την καταλληλότερο σύστημα εκπαίδευσης, με στόχο μια ολοκληρωμένη δομή στο χώρο της παιδείας φαίνεται αδύνατη.

Κιλκίς: Αναμενόμενα πετυχημένη η συνάντηση με θέμα: «Στρες και Υγεία. Τεχνικές αντιμετώπισης»

Υπογράφει η Σωτηρία Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρες 18.00 – 21.00, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, πραγματοποίησαν στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με καλεσμένη την κα Μπογιατζάκη Βασιλική - Ψυχολόγο (Α.Π.Θ.) & Κοινωνική Λειτουργό (ΣΕΥΠ - ΤΕΙ Πάτρας), την προγραμματισμένη συνάντηση με θέμα: «Στρες και Υγεία. Τεχνικές αντιμετώπισης».

Black Friday: Ευκαιρία ή εκμετάλλευση;

Πηγή: www.eeke.gr
Ο ξενόφερτος θεσμός του Black Friday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν διαφημίζουν πολύ δελεαστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές.

Είκοσι εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική πρόσκληση, η οποία προβλέπει την υλοποίηση υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, βάσει της ιεράρχησης των αναγκών που έχουν κάνει οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Εισηγητής για θέματα της Δημόσιας Διοίκησης στο 6ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Γ. Γεωργαντάς

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι εργασίες του 6ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Καθημερινότητα και ασφάλεια των Ελλήνων».

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα για τα προβλήματα που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία στο νομό Κιλκίς

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα
Οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες με τα έντονα φαινόμενα και τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην περιοχή του Κιλκίς και της Παιονίας.

Κ.Δ.Ε. Κιλκίς: Παράδειγμα προς μίμηση η χορηγία του Σούπερ Μάρκετ “ΜΑΣΟΥΤΗΣ”

Ευχαριστήριο μήνυμα Κ.Δ.Ε.Κ.
"Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς την Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ “ΜΑΣΟΥΤΗΣ” για την ευγενική χορηγία σε είδη οικιακής χρήσης προς το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. μεΑ).

"Άμλετ η παρωδία" από το Θεατρικό Εργαστήρι Παιονίας


«Επιχειρούμε Έξω»: Πρόσκληση για τη δράση στήριξης της προβολής ΜμΕ

Σας ενημερώνουμε για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ - Υποστήριξη Διεθνούς Προβολής ΜΜΕ με Εξωστρεφή Προσανατολισμό» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» ΕΣΠΑ 2014– 2020, που αφορά στην προώθηση της εξωστρέφειας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μεταξύ άλλων και του τομέα Αγροδιατροφής/Βιομηχανίας Τροφίμων της Περιφέρειάς μας, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «eLearning από τη Φύση» στην Ιταλία


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετείχε στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου eLearning από τη Φύση, που πραγματοποιήθηκε στο Castelfiorentino της Ιταλίας στις 10 Οκτωβρίου 2017.

Κιλκίς: Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση


Video πρώτης ημέρας 
Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Κιλκίς 
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο Οκτώβρης του 1917 σηματοδοτεί τη στιγμή που έγινε το μεγαλύτερο έως σήμερα επαναστατικό άλμα της ανθρωπότητας προς το μέλλον.

Κιλκίς: Σεμινάριο με θέμα «Η τεχνική του Κλόουν, σωματικό θέατρο»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών
Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών καλεί τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο που διοργανώνει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 5.00μμ - 8.00μμ, με θέμα «Μάσκα- Commedia del arte» και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 5.00 - 8.00μμ, με θέμα «Η τεχνική του Κλόουν, σωματικό θέατρο» στο χώρο της, Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος.

Δείτε Video από την παρουσίαση του βιβλίου «8 διηγήματα για μια συνάντηση διόλου τυχαία» στο Κιλκίς



Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση ΕΔΩ
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των Πέντεκαίδεκα μαρτύρων, πραγματοποίησε παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «8 διηγήματα για μια συνάντηση διόλου τυχαία».