Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Γεωργαντάς: «Πάλι όλοι άριστοι κυρία Γεροβασίλη;»


Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, ερωτήθηκε η αρμόδια Υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων η οποία, σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποσκοπεί “στη βελτίωση της ατομικής επίδοσης κάθε υπαλλήλου και συνολικά της απόδοσης έργου της δημόσιας υπηρεσίας”.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν τα στοιχεία για τον αριθμό των αξιολογούμενων, για τον τρόπο αξιολόγησης με βάση και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ν. 4369/2016 και βέβαια για τον αριθμό των υπαλλήλων οι οποίοι αξιολογήθηκαν χαμηλότερα από 60 βαθμούς.

Με την απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο δεν μάθαμε τίποτε απολύτως για όλα αυτά. Η Υπουργός αποφεύγει συστηματικά να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των ανεπαρκών υπαλλήλων οι οποίοι χρειάζονται υποβοήθηση στο έργο τους. Αντί συγκεκριμένων ποσοτικών δεδομένων, ανέφερε πως έφτιαξε μία νέα αρμόδια Διεύθυνση στο Υπουργείο. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, δηλαδή!

Εκτός αν δεν υπάρχει κανείς με κακή βαθμολογία κάτι που βέβαια γεννά εκ νέου ερωτήματα για την χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της πολυδιαφημισμένης αξιολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει να εμπαίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των άξιων δημοσίων υπαλλήλων και τους φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι αξιώνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από τo Δημόσιο.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αυτοί που αξιολογούνται σίγουρα κάτω από τη βάση, είναι η Κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός οι οποίοι αρνούνται ή αδυνατούν να φέρουν εις πέρας ακόμη και αυτονόητα καθήκοντά τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.