Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Χατζησάββας για κτίριο στο Πολύκαστρο: "Γκρεμίστε το πριν συμβεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα"

Ερώτηση Χ. Χατζησάββα
Στην πλατεία του Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας, επί της οδού Αγίας Σοφίας υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο διώροφο κτίριο το οποίο εδώ και περίπου έξι (6) μήνες έχει καταρρεύσει κατά το ήμισυ.

Πέραν του αισθητικού μέρους, μιας και το εν λόγω κτίριο έχει πρόσοψη επί του πεζοδρόμου της πλατείας Πολυκάστρου, εγείρονται και σημαντικά ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, οπότε η πλατεία σφύζει από ζωή όλες σχεδόν τις ώρες, πολλά παιδιά που παίζουν εκεί, βρίσκουν ιδιαίτερα «ελκυστική» την ιδέα να εισέλθουν στο μισογκρεμισμένο κτίριο.

Εκτός από την προφανή επικινδυνότητα για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και κυρίως των ανήλικων παιδιών, αποτελεί ταυτόχρονα και πηγή κινδύνων για την δημόσια υγεία, διότι από καιρού τώρα αποτελεί χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων αλλά και καταφύγιο διαφόρων παρασιτικών ζώων, όπως ποντικών αλλά και φιδιών.

Μάλιστα, με την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, μέρος του ήδη μισογκρεμισμένου μπαλκονιού του εν λόγω κτιρίου έχει καταρρεύσει και προφανώς στην επόμενη κακοκαιρία θα καταρρεύσει και το υπόλοιπο.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιες ενέργειες θα μεριμνήσει το αρμόδιο Υπουργείο προς τους αρμοδίους είτε για την άμεση κατεδάφισή του, είτε για την τάχιστη περιέλευσή του σε ασφαλή κατάσταση, πριν συμβεί κάποιο σοβαρό δυστύχημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.