Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Το θεατρικό έργο «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου»

➤«ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
Θεατρικό έργο του Κώστα Λεϊμονή με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Δευτέρα 05 και Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018 | Ώρα 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής για την ΑΡΩΓΗ & για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης

Συντελεστές:
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαϊδη (12 ένορκοι)

Ερμηνεία: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Μαζί του οι: Παύλος Λουτσίδης, Ελένη Θεοχάρη, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Τσούμπαρης/Τάσος Κονταράτος (διπλή διαμονή)

Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού

Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Σκίτσο: Ιουλία Μακρή: (www.behance.net/iouliaMak)

Γραφιστική Επιμέλεια αρχικής αφίσας: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδας, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες περιμένουν να αναγεννηθούν. 

Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου μα σε κρίση συνείδησης υπουργού στη βουλή, τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον του, οδηγούμενος στο συμπέρασμα ότι η μόνη – αλλά όχι άπιαστη – ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Κανείς άνθρωπος δεν γεννιέται για να κοιτά κάτω.»
Σκεφτόμαστε πολιτικά, δρούμε πολιτικά; Αυτός ο προβληματισμός προσπαθεί να κεντρίσει σαν άλλη αλογόμυγα του Σωκράτη τους χιλιάδες θεατές που έχουν παρακολουθήσει ως τώρα την παράσταση, η οποία έχει εισπράξει διθυραμβικές κριτικές και σχόλια από εκπαιδευτικούς, μαθητές Λυκείων και απλούς πολίτες. 

Το πρώτο έργο στα θεατρικά χρονικά που θα παρουσιαστεί στην Βουλή των Ελλήνων την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου το 2018 και ύστερα από την πρώτη επιτυχημένη περιοδεία του σε Βέλγιο και ηπειρωτική Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του «Κοινοβουλίου» του στο μέλλον μιας μαχόμενης χώρας, μιας χώρας που μπορεί ακόμη να τα καταφέρει αν διαβάσει και τα υπόλοιπα κεφάλαια, που βρίσκονται εκτός… διδακτέας ύλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.