Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κοινό ψήφισμα εργαζομένων Αντιπεριφερειών Πέλλας και Κιλκίς για το Σκοπιανό

Ψήφισμα εργαζομένων Αντιπεριφερειών Πέλλας και Κιλκίς για το Σκοπιανό 
Τα Δ.Σ δύο συλλόγων εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - του Σ.Υ.Α.Π.Ε. Πέλλας και του Σ.Υ.Π.Ε. Κιλκίς- λαμβάνοντας υπόψη την κινητικότητα που παρατηρείται πρόσφατα στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους της FYROM, αποφάσισαν να υιοθετήσουν από κοινού το παρακάτω ψήφισμα - διακήρυξη:

«Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων στην αυτοδιάθεση καθώς και την είσοδό στους διεθνείς οργανισμούς που αυτό θα επιλέξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας παντοιοτρόπως. 

Ως Έλληνες – πολλοί από τους οποίους είμαστε Μακεδόνες, όπως κάποιοι άλλοι είναι Θεσσαλοί, Πελοποννήσιοι, κ.ο.κ - αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση, της εθνικής- ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς για οποιαδήποτε γεωπολιτική σκοπιμότητα.

Τα τελευταία εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια η FYROM συστηματικά προβαίνει σε παραβιάσεις της «Ενδιάμεσης συμφωνίας» του 1995 και των σχετικών διεθνών συνθηκών. Ουσιαστικά δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (817/1993, 845/1993) και αγνοεί επιδεικτικά αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) (π.χ των Βρυξελλών στις 16.12.1991) στην οποία υποτίθεται ότι επιθυμεί ως εταίρος να εισέλθει..

Αντίθετα, λαμβάνοντας ΄΄ θάρρος ΄΄ από το γεγονός της τυπικής του αναγνώρισης από διάφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και την πολιτική του υποστήριξη από τις ΗΠΑ, εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις ελληνικές θέσεις, στη χρήση της ιστορικά πλαστής «μακεδονικής» ταυτότητάς του. 

Εκτός αυτού προβαίνει σε επιδεικτικές ονοματοθεσίες συμβολικών και κομβικών δημοσίων έργων του με ονόματα επιφανών Μακεδόνων (π.χ του αεροδρομίου των Σκοπίων ως "Μέγας Αλέξανδρος") , αλλά και ανεγείροντας επιβλητικά μνημεία στο όνομα αρχαίων Μακεδόνων υποδαυλίζοντας έτσι έναν φτιαχτό εθνομακεδονισμό. Τέλος, οι ηγέτες της FYROM, ξεκινώντας από την απάτη αυτή, προχωρούν, επικαλούμενοι τον «μακεδονισμό» τους, στην προβολή «αλυτρωτικών» βλέψεων σε βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας, της όμορης δηλαδή με την επικράτειά τους και μεγαλύτερης περιφέρειας του ελληνικού κράτους.

Ως Έλληνες δεν μπορούμε να δεχτούμε τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι οποιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Ο εθνικός και ιστορικός όρος "Μακεδονία", με όλα τα παράγωγά του, ανήκει στην Ελλάδα και στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς. Όλοι οι λαοί, έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά όχι σε βάρος άλλων -και μάλιστα γειτονικών- λαών.

Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι οι γείτονές μας έχουν κατά καιρούς ομολογήσει τα αδιέξοδα στα οποία τους οδηγεί η τακτική τους αυτή, αλλά και τους κινδύνους διάλυσης που κατά καιρούς έχουν περιέλθει και καταφέρει να αποσοβήσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης καλό είναι να λάβουν όλοι υπόψη τα εξής:

Τη δήλωση του πρώτου Προέδρου της FYROM Κίρο Γκλιγκόρωφ του 1992, ότι οι κάτοικοί της είναι Σλάβοι και ότι ήρθαν χίλια και πλέον έτη μετά το βασίλειο του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου.

Το γεγονός ότι ως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η γιουγκοσλαβική περιοχή της σημερινής FYROM δεν ονομαζόταν «Μακεδονία» ούτε οι κάτοικοί της «Μακεδόνες» αλλά «Επαρχία Βαρδαρίας»

Το γεγονός ότι στην αρχαιότητα (στα χρόνια των Μακεδόνων Βασιλέων Φιλίππου Β΄ και Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου αρέσκονται να ανάγουν την καταγωγή τους) στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού κράτους των Σκοπίων κατοικούσαν οι Δαρδάνες (οι οποίοι ήταν εχθροί των Μακεδόνων).

Κατόπιν των ανωτέρω:

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα να πράξουν κάθε τι το δυνατόν ώστε :

Να καταστήσουν ανέφικτη την είσοδο της FYROM σε διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή εθνωνυμία «Μακεδονία» και τα οποιοδήποτε παράγωγά της.

Να υποβοηθήσουν με εποικοδομητικό διάλογο ώστε η επιλογή της τελικής ονομασίας της FYROM να είναι έναντι όλων και να είναι συμβατή με τη δική της ιστορία και τον πολιτισμό των δικών της υπηκόων και σαφώς να μην περιλαμβάνει τον Ελληνικό όρο "Μακεδονία" σε καμία του μορφή ή παράγωγο.

Να αποτρέψουν την προβολή διεκδικήσεων του κράτους αυτού σε βάρος της Ελλάδος στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι διεθνείς κανόνες και οισχέσεις καλή γειτονίας.

Να αποθαρρύνουν την FYROM στην χρήση αλυτρωτικής προπαγάνδας σε όλα τα πεδία (εκπαίδευση, διπλωματία, τουρισμό, κ.λ.π).

Η Ελληνική Κυβέρνηση, έχοντας υπόψη την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της 13.4.1992, το βέτο που έθεσε στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και την αμέριστη υποστήριξη ΟΛΩΝ των Ελλήνων, να καταστήσει σαφές προς ΟΛΟΥΣ – φίλους και μη -ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα μείνει το τελευταίο κράτος στην γη που δεν θα αναγνωρίσει τη FYROM με το "συνταγματικό της ψευδώνυμο", δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν ικανοποιηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.