Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τo νέο Duster της Dacia «γυμνό»

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να είδαμε το νέο Duster της Dacia σε έκδοση τόσο GT όσο και σε RS, όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος X-Tomi Design επανέρχεται με νέο σχέδιο για το νέο μοντέλο της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο κινείται σε πιο «λιτά» και «οικονομικά» μονοπάτια.

Στο ψηφιακό αυτό σχέδιο, το Dacia χάνει το μπροστινό μαρσπιέ, τα LED φωτιστικά σώματα, τους μικρούς προβολείς, την επένδυση χρωμίου στην γρίλια, στους καθρέπτες και στις ράγες της οροφής ενώ και οι ζάντες ακολουθούν τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα του σχεδίου. 

Σύμφωνα με την X-Tomi, διαφοροποιήσεις δεν υπάρχουν μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του αλλά περιλαμβάνουν και την αφαίρεση οποιουδήποτε «περιττού» εξοπλισμού όπως air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και μια σειρά βασικών συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως το ABS.Αντί όλων αυτών, το Duster στην εκδοχή του αυτή, λαμβάνει προφυλακτήρες ενισχυμένους με πλαστικά και ό,τι πιο φθηνό υπάρχει σε σιδερένιες ζάντες θυμίζοντας εν πολλοίς το Lada Niva.

Θυμίζουμε ότι το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο επιλογές βενζίνης με 115 και 125 ίππους και ισάριθμες πετρελαίου με 90 και 110 άλογα, οι οποίες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, εκτός από την δεύτερη που προσφέρεται και με αυτόματο κιβώτιο.

Θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια έκδοση του νέου Duster σε επιλεγμένες αγορές και σε ποια τιμή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.