Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΕ Κιλκίς: Διαφωνούμε απολύτως με την διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Πολύκαστρο

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας Κιλκίς
Η Λαϊκή Ενότητα Κιλκίς διαφωνεί απολύτως με την πρόσκληση και οργάνωση συλλαλητηρίων στην πόλη του Πολυκάστρου την Κυριακή 4/03/2018 για την ονομασία των Σκοπίων.

Παρά τις επιφυλάξεις μας ότι η μεγάλη αυθόρμητη παρουσία του κόσμου θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ακραίων κύκλων θεωρούμε ότι οι πολίτες εξέφρασαν τη θέληση τους στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Τα συλλαλητήρια στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων δεν έχουν κανένα άλλο νόημα παρά την επίκληση εθνικιστικών συναισθημάτων που κάθε άλλο παρά βοηθούν στην προς την σωστή κατεύθυνση επίλυση του προβλήματος.

Η θέση της Λαϊκής Ενότητας ήταν και είναι ότι του ονόματος προέχουν οι αλλαγές των άρθρων του συντ./τος της γείτονάς που δηλώνουν αλυτρωτισμό και εκτρέφουν επιθετικό εθνικισμό. Άρθρα που προδιαγράφουν αποσταθεροποίηση στην περιοχή , αλλαγή συνόρων και παραχάραξη ιστορικών δεδομένων κλπ.

Αυτή η λογική εξυπηρετεί μόνο τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των λαών ένθεν κακείθεν των συνόρων. Εκβιάζουντην λύση του ονόματος για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ .Η αλήθεια είναι πως το ΝΑΤΟ θέλει μπει στη FYROM παίρνοντας θέση στρατηγική στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας με ότι κίνδυνους που δημιουργεί για την ευρύτερη περιοχή μας.

Η 
Λαϊκή Ενότητα πιστεύει και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την ειρηνική συνύπαρξη των λαών με στόχο την κατανόηση και ουσιαστική επίλυση των πραγματικών προβλημάτων.

ΑΔΙΕΞΟΔΟΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ 

ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.