Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου από την αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Πολυκάστρου όπου έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» στέλνοντας μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί λόγω του ότι η 4η Φεβρουαρίου είναι και η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, κάλεσε φορείς και συλλόγους για συνεργασία προκειμένου να γίνει ενημέρωση στις περιοχές τους.

Η Δέσποινα Σαγματοπούλου καλωσορίζοντας του παρισταμένους, με μία εκφραστικότητα αληθινή, έχοντας καρκινοπαθή την μητέρα της, τόνισε ότι η αισιοδοξία θα πρέπει να διακατέχει τα άτομα που νοσούν. 

Αναφερόμενη στην 15η Φεβρουαρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δύναμη που έχουν τα παιδιά όταν τον αντιμετωπίζουν και αναφέρθηκε στη δράση Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) που κάνει πραγματικότητα τις ευχές παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες. 

Μέσα από την δράση αυτή ακόμα και με 0,50 ευρώ μπορεί κάποιος να βοηθήσει ώστε να εκπληρωθούν οι ευχές κάποιων παιδιών.

Ευχάριστα ξάφνιασε το κοινό η προτροπή της προέδρου Γεωργίας Κολεσιώτου να ψάλλουν όλοι μαζί το απολυτίκιο του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, προστάτη του συλλόγου, προτού ξεκινήσει την ομιλία της. 

Κατόπιν αναφέρθηκε στην ίδρυση του συλλόγου και με μια πολύ ανθρώπινη ομιλία περιέγραψε προβλήματα των καρκινοπαθών, οι οποίοι πολλές φορές λόγω της κρίσης θέτουν σε προτεραιότητα τα οικονομικά και έπειτα τις ιατρικές τους εξετάσεις. Δυστυχώς όπως ειπώθηκε ο καρκίνος συνεχίζει να είναι ταμπού, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, όπου ο φόβος και η άγνοια συντελούν ώστε να μην γίνεται πρόληψη και οι καρκινοπαθείς να αντιμετωπίζονται σαν μίασμα.

Οι παρευρεθέντες απόλαυσαν βλάχικους χορούς από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κάρπης, ενός μικρού χωριού στις πλαγιές του Πάικου, αλλά με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του καρκίνου, αφού πριν δύο χρόνια είχε γίνει ενημέρωση σχετικά με τον γυναικολογικό καρκίνο από τον Γιώργο Φραγγίδη και δρομολογείται ήδη με συνεργασία των δύο συλλόγων και άλλη ενημέρωση όσον αφορά στη διατροφή.

Καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης μέσα από φωτογραφίες που απεικονίζονταν στην σκηνή φαίνονταν οι δράσεις του συλλόγου, τόσο με τις τακτικές επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου του Θεαγενείου κατά το παρελθόν, όταν ήταν επικεφαλής ο χειρουργός μαστού Γιώργος Συμπιλίδης, όσο κα με τις ομιλίες, τις βιβλιοπαρουσιάσεις και τις συμβολικές φωταγωγήσεις δημοτικών κτιρίων.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι δίπλα στο σύλλογο υποστηρίζοντας τις δράσεις του. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε η Γαρυφαλιά Καρβουνιάρη, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ», ενώ το φλουρί από τα βασιλοπιτάκια έτυχε η Ελένη Παπαδοπούλου-Δημητριάδου. 

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων που εγγράφηκαν φίλοι – αρωγοί του συλλόγου, δείχνοντας μεγάλη προθυμία ώστε να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στη συνέχιση των δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.