Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Εξορμήσεις ΚΚΕ στα εργοστάσια του νομού Κιλκίς, για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Μπροστά στις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτές τις μέρες εξορμήσεις στα εργοστάσια του νομού, καλώντας τους εργάτες και τις εργάτριες, που δικαιολογημένα ανησυχούν, να δουν το «δάσος» και όχι το «δέντρο» παλεύοντας ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται ο αποπροσανατολισμός και οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από εκείνες τις δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό, μιας και οι δύο πλευρές, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή τους, αναγορεύουν σε κύριο ζήτημα το όνομα και κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται. 

Κρύβουν, δηλαδή, τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τα μέλη του ΚΚΕ, στις συζητήσεις με τους βιομηχανικούς εργάτες, τονίζουν ότι οι εξελίξεις προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς και ότι αποτελεί ανιστόρητη κοροϊδία πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, ότι θα αποτρέψουν τους κινδύνους απέναντι στη χώρα μας.

Η πραγματικότητα έχει δείξει ότι οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις:

Πρωτοστάτησαν στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και στη δημιουργία του προβλήματος.

Επαναχάραξαν τους χάρτες των Βαλκανίων, δημιούργησαν κράτη - προτεκτοράτα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Αξιοποιούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα, υποδαυλίζουν εθνικισμούς κι αλυτρωτισμούς, για να «διαιρούν» τους λαούς.

Επίσης, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποδεικνύουν πως η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη και την εδαφική ακεραιότητα, αλλά αντίθετα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των προβλημάτων, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό και το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η «ονοματολογία» συγκαλύπτει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τα πραγματικά προβλήματα. Το κυριότερο είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό προστρέχει με προθυμία να κλείσει ζητήματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, άσχετα αν ανοίγει παράθυρα μεγάλων κινδύνων και για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Παράλληλα, η ΝΔ και άλλα κόμματα έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί με τη στάση τους ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, αθωώνουν τέτοιες δυνάμεις, ενώ δίνουν και «πάσα» στην κυβέρνηση να παρουσιάζει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, με τον μανδύα της «προοδευτικότητας».

Την ίδια ώρα οι διάφορες εθνικιστικές δυνάμεις σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας. Ανάμεσά τους η εγκληματική Χρυσή Αυγή, ο πολιτικός απόγονος του ναζισμού, στην περίοδο της κυριαρχίας του οποίου η ελληνική Μακεδονία ήταν υπό βουλγαρική κατοχή.

Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες και σε άλλους εργασιακούς χώρους, γιατί οι εξελίξεις επιβάλλουν επαγρύπνηση, ένταση της εργατικής-λαϊκής πάλης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους.

Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον αγώνα για τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Είναι δεμένη με τον αγώνα ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.