Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αυτός είναι ο λογιστής "μαϊμού" που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, 29χρονου ημεδαπού που συνελήφθη προχθές (13-02-2018) στη Χαλκίδα, καθώς και της 45χρονης συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης, καθώς και η σε βάρος τους ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Σχετικό αστυνομικό δελτίο τύπου της 14/2/2018
Ο 29χρονος μαζί με την 45χρονη, προσέγγισαν πλησίον της οικίας της, 73χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι ο 29χρονος είναι λογιστής του υιού της, προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό για την πληρωμή παράβολου, πλην όμως η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτης και ειδοποίησε τον υιό της.

Ο 29χρονος συνελήφθη άμεσα από προστρέξαντες αστυνομικούς, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ η 45χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις απατών και μία περίπτωση κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 07-07-2017 έως 22-01-2018, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Ειδικότερα, ο 29χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, των δύο (2) συνεργών του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να καταφέρει να τους αποσπάσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος ενέχεται σε:

Απάτη σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, όπου κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ επιπλέον αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την οικία της κόρης της, κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.

Απάτη σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της 45χρονης, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Απάτη σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ.

Απάτη σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την ομοίως με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και το οποίο, όπως προέκυψε, είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία που εδρεύει σε περιοχή των Αθηνών.


Πρόκειται για τους:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σπυρίδων – Παναγιώτη του Ευθυμίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε την 16-04-1989 στην Αθήνα, κάτοικος Ζεφυρίου Αττικής


και
ΣΙΣΚΟΥ Ελένη του Ελευθερίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε την 06-12-1973, κάτοικος Μενιδίου Αττικής


Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για το αδίκημα της απάτης ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση θα υποβοηθήσει την πληρέστερη εξιχνίαση της ερευνώμενης υπόθεσης και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του ανωτέρω αδικήματος.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2221-0-37030 & 2221-0-37033 του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.