Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παιονίας στην έδρα της υπηρεσίας που στεγάζεται στην Πλατεία Παύλου Μελά στην Αξιούπολη.  Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δήμητριος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος και από κοινού με τον Δήμαρχο Παιονίας κο Γκουντενούδη Χρήστο και τον βουλευτή κο Γεωργαντά Γεώργιο έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο έλαβαν o Δήμαρχος Παιονίας κος Γκουντενούδης Χρήστος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας Απόστολος. ο βουλευτής κος Γεωργαντάς Γεώργιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος προστασίας κος Αλίρης Ιωάννης. 

Οι ομιλητές τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών κοινωνικής προστασίας και την συμβολή του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση τους, χρηματοδοτώντας και διασφαλίζοντας την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας κος Ανθρακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κος Γαρόπουλος, κα Δούμου & κος Φράγκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΥΠ κος Τζούρτζος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς κα Καραμισάκη, o Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αξιούπολης κος Ζηλελίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ κος Σιωνίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ κα Συμεωνίδου και ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Τατίδης.

Το Κέντρο Κοινότητας ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Αποτελεί κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στην οποία μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειας τους, δίνοντας έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες, οικονομικά αδύνατοι, άτομα με αναπηρία κ.α.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αλλά και για όλους τους φορείς και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική προστασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα ΚΔΑΠ, το ΚΕ.Φ.Ο, το ΤΕΒΑ κ.α.

Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινότητας, για θέματα όπως προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α. Παράλληλα, εξετάζονται τα αιτήματα και οι ανάγκες των ωφελούμενων και παραπέμπονται στην ανάλογη και εξειδικευμένη υπηρεσία που θα καλύψει την ανάγκη τους.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από έναν Κοινωνικό Λειτουργό τον κο Βαγιάτη Κωνσταντίνο και μια Ψυχολόγο την κα Ατσιόβα Μαρίνα, οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν σε όλους τηρώντας τις αρχές του απορρήτου και της μη διάκρισης και λειτουργεί καθημερινά 8:00 με 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.