Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη νέας Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στο Δήμαρχο Κιλκίς η νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ευχήθηκε στην κα Στρατούλη καλή δύναμη και επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία που υπηρετεί την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού και πολιτιστικού μας αποθέματος με κοινές εκδηλώσεις και με έντυπες εκδόσεις του Δήμου Κιλκίς (κατάλογος αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, τουριστικός οδηγός, ανάδειξη βυζαντινού κάστρου Παλαιού Γυναικοκάστρου).

Από την πλευρά της η κα Στρατούλη ενημέρωσε το Δήμαρχο για τους σχεδιασμούς της Εφορίας σχετικά με την τμηματική επέκταση και ανακαίνιση του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς. 

Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία θα συντάξει μελέτη η οποία θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Δήμος Κιλκίς, όπως δήλωσε ο κ. Σισμανίδης, θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι χώροι του αρχαιολογικού μουσείου.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης και ζητήματα σύνδεσης και ανάδειξης της πόλης, με επίκεντρο το αρχαιολογικό μουσείο, με τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού και το βυζαντινό κάστρο του Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, η τμηματάρχης των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της υπηρεσίας δρ. Μάγδα Παρχαρίδου και οι αρχαιολόγοι Μαρία Φαρμάκη και Νεκτάριος Πουλακάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.