Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Χατζησάββας: Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα 
Το Βιομηχανικό Πάρκο της Αξιούπολης Κιλκίς χωροταξικώς ανήκει σε προστατευόμενη περιοχή του κοινοτικού Δικτύου Natura 2000. Διοικητικώς υπάγεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αξιούπολης, του Δήμου Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Υποσχόμενη σημαντικά και πολυποίκιλα οφέλη εμφανίζεται η δυνατότητα της ευρύτερης περιοχής να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως πύλη προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. 


Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο καθορισμός οργανωμένων υποδοχέων, δηλαδή χώρων όπως είναι το Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης, για την εγκατάσταση μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, με αυστηρή τήρηση βεβαίως όλων των τεχνικών προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για την τοπική και εθνική οικονομία.

Συνεπώς, επιτακτική εμφανίζεται η ανάγκη αύξησης στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς του αριθμού των οργανωμένων υποδοχέων, χωροθέτησης τους με ισχυρό τον ρόλο της ζώνης Πολυκάστρου-Αξιούπολης-Γουμένισσας και συγκέντρωσης των παραγωγικών φορέων σε αυτούς.


Πλην όμως, έχουν προκύψει αρνητικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις σχετικά με το Δίκτυο Natura 2000 στην εν λόγω περιοχή και ειδικότερα με το Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης. 

Αυτά εντοπίζονται στην μη επαρκή προστασία του περιβάλλοντος, στην μη επαρκή στήριξη της βιομηχανίας, στην ελλιπή ασφαλτόστρωση των εισόδων του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης, στην ελλιπή καθαριότητα της εισόδου και των δρόμων του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης, στον μη επαρκή φωτισμό των δρόμων του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης, στην μετατροπή αρκετών οικοπέδων του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης σε χωματερές, στην ανάγκη δημιουργίας κόμβου για την είσοδο και την έξοδο από το Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης των εργαζομένων, φορτηγών, μεταφορικών, πελατών, επισκεπτών κτλ., στην ανάγκη οριοθέτησης και περίφραξης του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης για ασφαλέστερη προφύλαξη των επενδύσεων των εταιρειών, στην ανάγκη εύρεσης λύσης με τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εντός του Βιομηχανικού Πάρκου και κατ’ επέκταση σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000 και στην ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο από την Ελληνική Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης και στον έλεγχο των ΡΟΜΑ.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση το αρμόδιο Υπουργείο και εάν ναι, με ποιες ενέργειες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής αναφορικά με την δημιουργία νέων υποδοχέων, όπως το Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης και την υποστήριξη τους από την Πολιτεία, προκειμένου αυτοί να αποτελέσουν την αιχμή της επιχειρηματικότητας στο νομό Κιλκίς και με στόχευση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη;

Με ποιες ενέργειες και σε ποιόν χρονικό ορίζοντα προτίθενται θα τα αρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν τα ως άνω καταγεγραμμένα προβλήματα του Βιομηχανικού Πάρκου Αξιούπολης;

«Ερωτήματα σχετικώς με την υπόθεση πράκτορα βάσει αποκαλύψεων του Π. Κομμένου» 

Βάσει αναρτήσεων του Πάνου Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτυώσεως, οι οποίες και αναπαρήχθησαν σε διάφορες ιστοσελίδες, προέκυψε ότι ο Εμ. Χατζησάββας, που προφασιζόταν ότι είναι πράκτορας της ΕΥΠ, ενεργεί για λογαριασμό της ΜΙΤ. Μάλιστα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε επίσης ότι του ήταν γνωστός ο ρόλος του Εμ. Χατζησάββα από το 2015, όταν και έγινε προσπάθεια συλλήψεως του στο Ισραήλ.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πως σχολιάζει τη σιωπή του κ. Καμμένου στη σχετική ερώτηση των βουλευτών Χατζησάββα και Σαχινίδη στις 12/7/2016 αφού ο κ. Καμμένος γνώριζε για την ταυτότητα και το ρόλο που επιτελεί; Είχε στρατολογηθεί ποτέ από την ΕΥΠ και αν ναι, από ποια κυβέρνηση και ποιον πρωθυπουργό και τι ενέργειες είχαν γίνει για τη σύλληψη του;


Ποια η ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου και των υπηρεσιών του για την κατοχή από τον Εμ. Χατζησάββα απόρρητων εγγράφων;


«Προβληματική η κατάσταση στο άθλημα της ποδηλασίας»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον χώρο του αθλήματος της ποδηλασίας. Ενός αθλήματος, το οποίο θα εκπροσωπήσει τα εθνικά μας χρώματα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία στο διάστημα από 28 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και 4 Μαρτίου 2018.

Προβλήματα καταρχήν αφορώντα την ανυπαρξία οικονομικής υποστήριξης των αθλητών, τόσο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας όσο και από το αρμόδιο Υπουργείο γενικότερα.

Επιπλέον, προβληματικό καταγράφεται και το συνολικό πλαίσιο διεξαγωγής των προπονήσεων και των προετοιμασιών των αθλητών για την συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, τόσο ως προς την ακαταλληλότητα των υφιστάμενων προπονητικών εγκαταστάσεων όσο και ως προς τον προγραμματισμό.

Ένα λειτουργικό πλαίσιο στο άθλημα της ποδηλασίας, το οποίο και κατά τα δημοσιεύματα, κρίνεται ως ακατάλληλο και τελικώς αποτρεπτικό, όχι μόνο για την επίτευξη των όποιων αγωνιστικών στόχων των αθλητών και την πετυχημένη εκπροσώπηση της Πατρίδας μας στο εξωτερικό, εν όψει μάλιστα και της επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας το 2020, αλλά ακόμη και για την συνέχιση ενασχόλησης με το άθλημα συνολικά.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υφίσταται ως έγκυρη η καταγραφή στον τύπο και πράγματι ως υπαρκτά τα προβλήματα στο άθλημα και εάν ναι, ποιοι είναι οι γενεσιουργοί αυτών λόγοι και αιτίες;

Με ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ως άνω προβλήματα, λαμβάνοντας υπό όψη το επαρκέστατο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα της Ιαπωνίας, εφόσον το χρονικό διάστημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι συντομότατο και ανεπαρκές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.