Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

"Προβληματική η μεταφορά των κατοίκων του Χαμηλού Ειδομένης Κιλκίς"

Ερώτηση βουλευτή Κιλκίς Χ. Χατζησάββα με θέμα "Προβληματική η μεταφορά των κατοίκων του Χαμηλού Ειδομένης Κιλκίς με το μισθωμένο λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς.
"Σύμφωνα με έγγραφη ενυπόγραφη επιστολή τους οι κάτοικοι του οικισμού Χαμηλό της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης του Δήμου Παιονίας, διαμαρτύρονται σχετικά με το πλαίσιο μετακίνησης τους με το λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς, το οποίο έχει μισθωθεί για την εξυπηρέτηση και την μετακίνηση τους κάθε Τετάρτη προς και από την λαϊκή αγορά της Αξιούπολης, καθώς και για την μετακίνηση του μοναδικού μαθητή του οικισμού ο οποίος φοιτεί στο Γυμνάσιο της Αξιούπολης.

Ειδικότερα, διαμαρτύρονται διότι το εν λόγω λεωφορείο δεν εισέρχεται στον οικισμό προκειμένου να επιβιβάσει και να αποβιβάσει τους επιβάτες κατοίκους του οικισμού στο υφιστάμενο στεγασμένο κτήριο το οποίο αποτελεί την στάση και το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, αλλά απεναντίας σταθμεύει στην είσοδο του οικισμού. Αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα μετακίνησης στους κατοίκους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μεγάλης ηλικίας και οι οποίοι καταπονούνται διότι υποχρεώνονται να περπατούν μεγάλες, για αυτούς, αποστάσεις.

Επίσης, πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ένας και μοναδικός μαθητής του οικισμού ο οποίος αναγκάζεται καθημερινώς να παραμένει μόνος του στην είσοδο του οικισμού στις 06:30 το πρωί εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες αλλά και σε διάφορους και ενδεχόμενους άλλου είδους κινδύνους.

Οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένως οχλήσει την διεύθυνση του Κ.Τ.ΕΛ. Κιλκίς καθώς και όλες τις τοπικές αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες χωρίς όμως να έχει επιλυθεί το ζήτημα. Από την πλευρά του Κ.Τ.ΕΛ. Κιλκίς προβάλλονται αιτιολογίες όπως η στενότητα του δρόμου, η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας λόγο κλαδιών δέντρων, η στάθμευση οχημάτων κ.α., τις οποίες αποκρούουν ως ανυπόστατες οι κάτοικοι, ενώ τονίζουν πως θα προβούν σε μορφές εντονότερης διαμαρτυρίας μέχρις επιλύσεως του προβλήματος.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Έχει την πρόθεση η Πολιτεία να παρέμβει προκειμένου να επιλυθεί η εν λόγω προβληματική για τους κατοίκους κατάσταση;

Ποιο είναι το πλαίσιο λειτουργίας και με ποιόν τρόπο ελέγχονται από το αρμόδιο Υπουργείο τα Κ.Τ.Ε.Λ. σχετικά με την τήρηση των υποχρεωτικών κανόνων μεταφοράς επιβατών;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.