Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Περί Αριστερόστροφου Φασισμού


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Την τελευταία τριετία τη λέξη φασίστας την έχω ακούσει πιο πολλές φορές απ' ότι σ' όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου. Αυτή τη λέξη την είχα συνδέσει μ' ότι μας επιβάλλεται με βίαιο τρόπο και μ' ότι παρακάμπτει τις δημοκρατικές διαδικασίες.


Φαίνεται όμως ότι με το πέρασμα του χρόνου βρέθηκαν αποτελεσματικότερες μέθοδοι με τις οποίες να πολεμιέται η ελευθερία της βούλησης. Γιατί, άλλο επιλέγω ελεύθερα.= κι άλλο αναγκάζομαι να επιλέξω λόγω διλημμάτων.


Στις μέρες μας ο έλεγχος του μυαλού έγινε πλέον επιστήμη. Γιατί άμα δεν μπορείς να ελέγξεις την κοινή γνώμη τότε την χειραγωγείς. Κι ας μην ξεχνάμε πως, ότι μας κρατάει πίσω από το να διεκδικούμε και ν' αγωνιζόμαστε, ο φόβος είναι.


Ο φόβος που έγινε όπλο στα χέρια των κυβερνήσεων που στις εποχές των μνημονίων ο ρόλος τους περιορίστηκε στο να εκτελούν και μ' όποιο κόστος τις αντιλαϊκές πολιτικές, μονόδρομο που μας επιβάλλονται ως τίμημα για την παραμονή μας σ' ένα νόμισμα βαμπίρ.


Σ ένα νόμισμα βαμπίρ που αντί για αίμα ρουφά διεκδικήσεις εργατικά και εργασιακά δικαιώματα μέχρι όλα να ισοπεδωθούν πλήρως και να γίνουν πρόσφορο έδαφος κέρδους για τους επενδυτές που αυξάνουν τα κέρδη τους μόνο εφόσον επικρατήσει ο εργασιακός μεσαίωνας.

Με μιαν Ελλάδα λοιπόν να πορεύεται σε μιαν αποσταθεροποίηση που λειτουργεί ως ευθεία επίθεση κατά της κριτικής σκέψης ένας λαός δεν έχει χρόνο να σκεφτεί στις μέρες μας, τι είναι επί της ουσίας φασισμός. 

Γιατί φασισμός είναι το να βαφτίζουνε οι σύντροφοι φασίστα όποιον τολμά να διαφωνεί. Φασισμός είναι το να σέρνουνε στα δικαστήρια στρατιωτικούς που τολμάνε να δηλώνουνε πως δεν είναι καθήκον τους να γίνονται φιλιπινέζες των λαθρομεταναστών.

Φασισμός είναι να χρησιμοποιούνται με το έτσι θέλω οι ένστολοι για δουλειές που καμιά σχέση δεν έχουν με την Εθνική μας Άμυνα. Φασισμός είναι να γεμίζει το κράτος λάθρο που μας μπαστακώνονται με το πρόσχημα του πρόσφυγα, μόνο και μόνο για να στηθεί το γλέντι μ' αληλεγγυους ΜΚΟ και τους εντός συνεργούς τους για να μοιραστεί το μοναδικό μη ελεγχόμενο από την Τρόικα χρήμα.

Φασισμός είναι τα μπάχαλα να εκφυλίζουν και να αλλοιώνουνε το νόημα σε διαμαρτυρίες και πορείες που δεν τις συντονίζουν πλέον Συριζοκατευθυνόμενοι καρεκλολάτρες. 

Φασισμός ειναι να βγαίνει ολόκληρος Πρωθυπουργός και να αποκαλεί ετερόκλητο πλήθος τους Έλληνες που κατέκλυσαν το Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και όχι την παράταξη του που μάζεψε αποφάγια από Πασόκ μέχρι κι από Λεβέντη.

Γιατί στις μέρες μας, ο φασισμός είναι ο πλέον ύπουλος. Ίσως γιατί δεν επιβάλλει θελήσεις και πολιτικές με την απειλή του όπλου, αλλά μονάχα με το φόβο τον οικονομικό έλεγχο και τη βίαιη φτωχοποίηση. 


Κι αυτός ο φασισμός ειναι πολύ χειρότερος.

Γιατί σ' αφήνει να ζεις με την ψευδαίσθηση, ότι είσαι ελεύθερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.