Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Πολιτικές συγκεντρώσεις της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ
Σε συνέχεια των πολιτικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά χωριά του νομού, με θέμα τις «Διεθνείς και Οικονομικές Εξελίξεις», πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση στο Χέρσο, την Παρασκευή 16 Μάρτη.

Την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα αντιλαϊκά μέτρα (τα 88 προαπαιτούμενα για την επόμενη αξιολόγηση) που πρόκειται να ψηφίσει η κυβέρνηση, και με τα οποία μονιμοποιούνται τα αντεργατικά μέτρα που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, όπως η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η εκτόξευση της ευελιξίας στην εργασία, το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία κ.ά. 

Παράλληλα, προχωράνε οι πλειστηριασμοί σε λαϊκά σπίτια, το παραπέρα κόψιμο των κοινωνικών επιδομάτων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης κ.ά.

Με αφορμή τα νέα μέτρα που έρχονται, εξήγησε ότι το λεγόμενο «τέλος των μνημονίων» και η λεγόμενη «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» που προβάλει η κυβέρνηση είναι ένα παραμύθι και μια κοροϊδία για το λαό, μιας και οι 1000 και πλέον εφαρμοστικοί νόμοι των τριών συν ένα μνημονίων δεν πρόκειται να καταργηθούν, αναπλήρωση του 60% του λαϊκού εισοδήματος που χάθηκε τα χρόνια της κρίσης δεν φαίνεται να γίνεται, η ανεργία παραμένει στα ύψη, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι εποχικές και ολιγόνημες συμβάσεις, η ανασφάλιστη εργασία κτλ.

Ταυτόχρονα, νέα προγράμματα και συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ θα συνεχίσουν να γίνονται, ενώ και η επιτροπεία πρόκειται να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2060. Άρα, γίνεται φανερό, πως κανένα φως δεν πρόκειται να δει ο λαός, αν δεν πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του, και αν συνεχίσει να εμπιστεύεται το ένα ή το άλλο αστικό κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, με τα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν κουμάντο στην οικονομία και την πολιτική της χώρας.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος της ομιλία του, ο Τάσος Βασιλακάκης, αφιέρωσε στις διεθνείς εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις εξελίξεις με την Κύπρο, την ΠΓΔΜ.

Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει την ουσία του προβλήματος. Χρειάζεται να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό, γιατί και οι δυο πλευρές κρύβουν το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται. Επισήμανε ότι η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους, να βγουν πιο ενισχυμένες από τον ανταγωνισμό με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα. 

Παράλληλα, μεθοδεύεται ο διαμελισμός κρατών όπως η Συρία, κλιμακώνεται η επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, προωθείται διχοτομική λύση στο Κυπριακό, δυναμώνει η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Ειδικά για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε: «βήμα – βήμα η προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνεται, με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής ανάμεσα στις δύο χώρες να αυξάνεται» και συνέχισε λέγοντας ότι «οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες, γιατί καθησυχάζει τον ελληνικό λαό, δεν τον ενημερώνει αντικειμενικά για τις εξελίξεις και τις μεθοδεύσεις στην περιοχή, ενώ τον καθησυχάζει και με την αντίληψη ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μας προστατεύουν, την ώρα που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο».

Τέλος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την κατάσταση υπάρχει λύση για τον ελληνικό λαό, όπως και για όλους τους λαούς της περιοχής. Η λύση ξεκινάει από την οργάνωση των εργαζομένων, συνολικά του λαού, από την ανασύνταξη του κινήματος. 

Η λύση βρίσκεται σε μια άλλη διακυβέρνηση της χώρας, διαφορετική από αυτή που έχουμε ζήσει είτε με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε με αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Βρίσκεται σε μία λαϊκή διακυβέρνηση, όπου τον έλεγχο στην οικονομία θα τον έχει η εργατική εξουσία και όχι τα επιχειρηματικά και μονοπωλιακά συμφέροντα, όπου τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι κοινωνικοποιημένα, θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, και όχι αναρχία της παραγωγής όπως σήμερα. 

Μόνο σ’ αυτό το δρόμο μπορεί η παραγωγή και η οικονομία να λειτουργήσει με κίνητρο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, μπορεί ο λαός μας να απελευθερωθεί πραγματικά από τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει, μπορεί η χώρα μας να είναι πραγματικά ανεξάρτητη.

Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε άλλα χωριά, στα αστικά κέντρα του νομού, σε εργασιακούς χώρους, μαζί με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, με σκοπό να ενημερωθεί η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Κιλκίς, οι νέοι άνθρωποι, για τις θέσεις του ΚΚΕ, με σκοπό ο λαός του τόπου μας να καταδικάσει τις εξελίξεις οι οποίες θα είναι σε βάρος του και να χαράξει το δικό του ελπιδοφόρο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.