Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη των "Αργοναυτών" στο ΤΕΙ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΑΤΕΙ που εδρεύει στο Κιλκίς ταξίδεψε σήμερα η Συμέλα μας, η πορσελάνινη κούκλα την οποία ντύνουμε στο τμήμα Παραδοσιακής Χειροτεχνίας των Αργοναυτών με την γυναικεία παραδοσιακή ενδυμασία των Ελληνίδων του Ευξείνου Πόντου.


Την Συμέλα συνόδευσε η Γενική Γραμματέας των Αργοναυτών κα Λένα Σαββίδου ως υπεύθυνη του τμήματος και η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, κυρία Λένα Καλαμαρινού.

Καλεσμένοι οι Αργοναύτες τη καθηγήτριας της σχολής κυρίας Μορτάκης Φώφης, ανταποκριθήκαμε άμεσα και με χαρά στην ευκαιρία να έρθουμε κοντά στα νέα παιδιά που αύριο θα βρίσκονται στις επάλξεις του χώρου ένδυσης, με την κρυφή επιθυμία να τους δυναμώσουμε την αγάπη που έχουν για το παραδοσιακό ένδυμα μας.

Αρχικά έγινε μία παρουσίαση γνωριμίας των σπουδαστών με την ποντιακή φορεσιά και στη συνέχεια η κυρία Καλαμαρινού Λένα βοήθησε τις νεαρές σπουδάστριες να κόψουν και να ράψουν την πρώτη τους Ζουπούνα δίνοντας τους δικά της πατρόν και λεπτομερείς οδηγίες

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ΑΤΕΙ Κιλκίς και την κυρία Μορτάκη Φώφη για την ευγενική τους πρόσκληση που ομολογουμένως άνοιξε νέους δρόμους φιλίας. Επίσης θερμά ευχαριστεί την εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου ένδυσης κούκλας με ποντιακή παραδοσιακή φορεσιά κυρία Λένα Καλαμαρινού για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στο ευαίσθητο αυτό τμήμα του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.