Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τι λέει η ΔΑΣ - ΟΤΑ Κιλκίς για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Κάλεσμα Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας
"Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Την Τετάρτη 14 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες στο σωματείο μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπωνμας στο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Το Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και από αυτό θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η ΔΑΣ όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε σε αγώνες που στόχο είχαν να οργανώσουν την πάλη, την αντίσταση, την λαϊκή αντεπίθεση μπροστά στο τσουνάμι αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων. Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων - συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με δεκάδες μαζικές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις τόσο στο Κιλκίς και το Πολύκαστρο, όσο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα" μετρήσαμε" μικρές νίκες (παράταση των συμβάσεων, πληρωμή δεδουλευμένων, καλύτερες συνθήκες εργασίας).. και συνεχίζουμε με βασικό αίτημά μας την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Προχωρήσαμε σε συνελεύσεις προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για την αντιδραστική αξιολόγηση με έμφαση στο χαρακτήρα και τους σκοπούς του κράτους, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι έβαζαν πλάτη τόσο για το ρόλο του κράτους, όσο για την αντιδραστική αξιολόγηση, καλλιεργώντας αυταπάτες περί κακής αλλά αναγκαίας αξιολόγησης…

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να κλείσει τρίτη αξιολόγηση, πέρασε μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο νομοσχέδιο με 399 άρθρα, ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων, κάποια από αυτά αφορούν ιδιαίτερα το κλάδο μας. Με το άρθρο 242 λοιπόν απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ακόμα και μετά από απόφαση δικαστηρίου (!), αν οι δήμαρχοι δεν έχουν κονδύλια για να πληρώσουν τους εργαζόμενους που δικαιώθηκαν, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο το μάτι στην ΚΕΔΕ.

Σε άλλο άρθρο προχωρούν σε επαναπροσδιορισμό των ειδικοτήτων στην λίστα των ΒΑΕ, που αυτό σημαίνει κατάργηση για κάποιες κατηγορίες, μειώσεις του επιδόματος για κάποιες άλλες, μέχρι οριστικής κατάργησης όπως ορίζει η ΕΕ.

Μέσα στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα περιλαμβάνεται επίσης ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο νόμος για την κατάργηση στην ουσία της απεργίας, αφού χρειάζεται να συμμετέχουν στην συνέλευση το 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών προκειμένου να πάρουν απόφαση για να προκηρύξουν απεργία... και αυτά που αναφέρουμε είναι μέρος μόνο των μέτρων, είπαμε 399 άρθρα..

Σ’ όλη αυτήν την επίθεση που δέχθηκε λοιπόν ο κλάδος, η εργατική τάξη, " κάποιοι" προτίμησαν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια (βλέπε πλειοψηφίες σε ΠΟΕ ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ) βάζοντας στην ουσία πλάτη στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και κάποιοι άλλοι να μπουν μπροστά να οργανώσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αντεπίθεση, σ’ έναν από καιρό κηρυγμένο πόλεμο.

Από καιρό η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ " Συνδικαλιστική Ανατροπή" - που εκπρόσωποι και εκφραστές της κατεβαίνουν στο σωματείο μας σ’ αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο "Ενωμένοι Εργαζόμενοι" έχει διαλέξει το δρόμο της, τα έχει από καιρό "διπλώσει" και ας προσπαθεί να λανσάρει αγωνιστικό προφίλ. 


Έβαλε πλάτη στην αντιδραστική αξιολόγηση, συνεχίζει να μην δέχεται τους συμβασιούχους συναδέλφους για μέλη της, διαμαρτύρεται για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά συμφωνεί με τον " Καλλικράτη" των ιδιωτικοποιήσεων, θεωρώντας τους δημάρχους που πρωτοστατούν σ’ αυτές εταίρους και φυσικούς συμμάχους. Η στάση και η άρνηση της να προκηρύξει απεργία κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της συνδικαλιστικής ιστορίας αυτού του τόπου.

Συνάδελφοι, τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και συνεχώς προστίθενται και άλλα, κοροϊδεύει η κυβέρνηση όταν λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια και ότι οι εργαζόμενοι θα δουν " φως στο τούνελ" ενώ είναι γνωστό ότι έρχονται μνημόνια διαρκείας μέσω του λεγόμενου προγράμματος σταθερότητας της ΕΕ. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να έρθει, θα είναι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και σε κάθε περίπτωση πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, ούτε ένα μνημονιακό μέτρο δεν προτίθενται να καταργήσουν

Συνάδελφοι, αγωνιζόμαστε για ένα σωματείο και εκλεγμένους αντιπροσώπους στο συνέδριο που:

Θα έχουν ως σημαία του αγώνα τους, το " σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους".

Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην υποστελέχωση και την επιχειρηματική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Θα κάνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων το σύνθημα " κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ, από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας" .

Θα οργανώνουν την πάλη ενάντια στην φοροληστεία, στους πλειστηριασμούς των κατοικιών, στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών.

Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σ’ όλους τους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά " ατυχήματα" που στοίχισαν την ζωή σε 36 συναδέλφους μας, τα τελευταία χρόνια.

Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα για να μην περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώνουν την πάλη στους τόπους δουλειάς , ώστε να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση για να αποσπάσουμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13 ου - 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής " αξιολόγησης".

Θα μπαίνουν μπροστά στον αγώνα ώστε να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης- ΕΕ- δημάρχων - επιχειρηματικών ομίλων.

Για τέτοιους αγώνες, για ένα τέτοιο σωματείο και κίνημα παλεύουμε και αυτό πιστεύουμε πως είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική.


Την Τετάρτη 14 Μάρτη ψηφίζουμε, στηρίζουμε ΔΑΣ-ΟΤΑ. 
Oι υποψήφιοι είναι:
Αθανασιάδης Θεόδωρος
Βασιλακάκης Αναστάσιος
Βασιλειάδης Συμεών(Μάκης) 
Βιζυηνός Αναστάσιος
Κελίδης Γεώργιος
Σεϊτανιώτου Ελένη 
Φλώρος Δημήτριος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.