Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Διήμερο συναντήσεων εκπροσώπου της Κυβέρνησης με φορείς του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Μαρτίου, οι διήμερες συναντήσεις του Κυβερνητικού Κλιμακίου, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας με τους φορείς του νομού.

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο οργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Επικρατείας. Η κυβέρνηση με τη δράση αυτή εγκαινιάζει, έναν απευθείας διάλογο με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Οι συναντήσεις στο νομό μας ξεκίνησαν το πρωί του Κυριακής με τον Αντιπερειφερειάρχη Π.Ε Κιλκίς , τους Δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας, το Επιμελητήριο, την ΑΝΚΙ, και συνεχίστηκαν τη Δευτέρα με εκπροσώπους από Κοινωνικούς, Πολιτιστικούς, Επιστημονικούς φορείς, φορείς Υγείας, Παιδείας, Βιομηχανίας, σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου, ελεύθερους επαγγελματίες και εκπροσώπους από τον Αγροτο-γεωργοκτηνοτροφικό τομέα του νομού.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν και κατατέθηκαν, τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς, όσο και η προοπτική για τις αναπτυξιακές τους προτάσεις συνολικά για το νομό Κιλκίς, με σκοπό να αναπτυχθούν σε τραπέζια συζητήσεων κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου 26,27,28 Μαρτίου 2018, με τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες. Κάποιες από αυτές αφορούσαν:

Τη μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών στο κτήριο της Μητρόπολης Κιλκίς. Τη σύνδεση ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο, τη διαπλάτυνση, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα στον κεντρικό οδικό άξονα Κιλκίς-Πολυκάστρου-Ευζώνων και Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, τη στήριξη και την ανάπτυξη συνεργατικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, - πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου κ.ά. Στο σύνολο των προτάσεων των φορέων θα υπάρξει διαβούλευση και επεξεργασία από τους αρμόδιους φορείς και επιτροπές.

Εκπρόσωπος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας σε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων ήταν ο κ. Κώστας Αλεξίου εκ μέρους του Υπουργείου Επικρατείας που είναι ταυτόχρονα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλεξίου πλαισιώθηκε από τον βουλευτή του νομού Θ. Παραστατίδη, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς Κεσίδη Αναστάσιο και τα μέλη της Ν.Ε. Αγαθόπουλο Δημήτριο, Βιδιαδάκη Μιχάλη και Παπαδόπουλο Αριστείδη.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα και ιδιαίτερα, για την ετοιμότητά τους να παρουσιάσουν, τεκμηριωμένα, τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.