Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τα χελιδόνια έρχονται στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ-ΤΕΧΝΗ καλεί μικρούς και μεγάλους στην προϋπάντηση της άνοιξης. Γιατί οι αμυγδαλιές άνθισαν, η μέρα μεγάλωσε και τα χελιδόνια ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής.

Πώς θα μπορούσαμε να μην τα καλωσορίσουμε, να μην ανοίξουμε ζεστές αγκαλιές, να μην τους δώσουμε το πιο γλυκό χαμόγελό μας;

Ελάτε λοιπόν την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Τέχνη για να παρακολουθήσετε από την Ομάδα “Άρες Μάρες” την παράσταση “Χελιδονοφωλιές”.

Ελάτε να μάθετε πώς η Φρόσω, μια μουρτζούφλω, παράξενη νοικοκυρά, που τα θέλει όλα σε τάξη, μπορεί κάποια στιγμή να δει τη ζωή αλλιώς.

Θα μου πείτε, πώς γίνεται αυτόοο; Πάντα υπάρχει τρόπος, αρκεί κανείς να έχει μάτια και καρδιά ανοιχτά.

Ένα μικρό κορίτσι και μια παρέα χελιδονιών αρκούν για να αλλάξουν τα σχέδια.

Μια διαδραστική παράσταση με κούκλες και αφήγηση, ζωντανή μουσική και τραγούδι. Μέσα από τις περιπέτειες χελιδονιών και ανθρώπων θα μιλήσουμε για τις εποχές του χρόνου, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα...

Γελάμε, κλαίμε, γκρινιάζουμε και ξανά γελάμε. Οι εποχές αλλάζουν και οι αλλαγές φέρνουν ανατροπές,αλλά... Όλα είναι μια περιπέτεια που κάνει τους ήρωες καλύτερους.

Ίσως κι εμάς.

Συντελεστές έργου:

Κείμενα, Μουσική, Κατασκευή κούκλας: Μαργαρίτα Λιτητάρη

Κατασκευή και ένδυση κούκλας, κοστούμια: Δήμητρα Λιτητάρη

Σκηνικά: Trebanal Creative

Παίζουν – ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Λιτητάρη (εμψύχωση κούκλας, κιθάρα, λαούτο, τραγούδι) και Ναταλία Λαμπαδάκη (εμψύχωση κούκλας, αφηγήσεις, πολίτικη λύρα, κρουστά, τραγούδι)

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Σαν χελιδόνι» με την άδεια του δημιουργού του, Σωκράτη Σινόπουλου.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 45 λεπτά 


Οι «'Αρες Μάρες"» είναι μια νέα ομάδα κουκλοθεάτρου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από τη Μαργαρίτα και τη Δήμητρα Λιτητάρη, το καλοκαίρι του 2017 στον Άσπρο Κιλκίς, εκεί όπου η ομάδα κατασκευάζει τις κούκλες και τα κοστούμια της. 

Οι παραστάσεις εκτός από κουκλοθέατρο, περιλαμβάνουν μουσικά μέρη, τραγούδια και αφηγήσεις. Οι θεματικές που επιλέγει επιχειρούν να προσεγγίσουν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, που  φτάνουν στους μικρούς θεατές μέσα από απλές, κωμικές ιστορίες.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Επειδή όμως στην Τέχνη, πάντα θέλουμε να σας προσφέρουμε κάτι παραπάνω, ετοιμάζουμε και δωράκι για τους φίλους που θα μας επισκεφθούν αλλά και έκπληξη από το Μπουκέτο-μπαλόνια της Αμαλίας Διαλλινά.

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.