Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Σεμινάριο τοπικής ιστορίας με τίτλο "Το Κιλκίς Θυμάται" - Video


«Το Κιλκίς θυμάται και θυμίζει», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 12.00-14.00 στην αίθουσα "Βασίλης Σεργιαννίδης" του Επιμελητηρίου Κιλκίς.



Σύντομη περιγραφή του προγράμματος
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το Κιλκίς Θυμάται" αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να πραγματοποιήσει μέρος της εργασίας και της προετοιμασίας για την επίσκεψη στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια μέσα στην τάξη με τη βοήθεια του εγχειριδίου, "Το Κιλκίς Θυμάται ".

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος αφορά στην επίσκεψη της τάξης στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, και στο Μουσείο Ηρώων Κιλκίς, όπου μετά από σχετική ξενάγηση δίνεται στους μαθητές το γενικότερο πλαίσιο σε σχέση με τον χώρο και το χρόνο (Μακεδονία-Κιλκίς: Βαλκανικοί Πόλεμοι, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος 1915-18).

Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει την επίσκεψη των μαθητών σε ένα από τα στρατιωτικά νεκροταφεία της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων (στη Κρηστώνη, στη Δοϊράνη, στο Πολύκαστρο).

Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος περιλαμβάνει τη συμμετοχή των έργων των μαθητών στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό ποίησης τέχνης και μουσικής που πραγματοποιούμε στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό Never Such Innocence που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με την ιστορία και την κληρονομιά που μας άφησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα από τις τέχνες. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 9–16 ετών από όλη την Ελλάδα και τους προσκαλεί να αντλήσουν έμπνευση από τους 12.000 Βρετανούς στρατιώτες που χάθηκαν στο Μακεδονικό Μέτωπο πολεμώντας στο πλευρό των Ελλήνων, των Γάλλων και των Σέρβων και των Ιταλών και να δηλώσουν τη δική τους συμμετοχή μαζί με άλλους μαθητές από όλο τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.