Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Έφυγε από τη ζωή σήμερα ο Παύλος Πασσαλίδης

Πέθανε, σήμερα Σάββατο 26 Μαΐου 2018 νωρίς το πρωί, ο Παύλος Πασσαλίδης σε ηλικία 72 ετών, έχοντας γύρω του την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Κοντά του επίσης και η σκέψη όλων των Κιλκισιωτών για την ποιότητα της ζωής των οποίων, επί δεκαετίες αγωνίστηκε.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στις 12:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς.


Ποιος ήταν ο 
Παύλος Πασσαλίδης

Ήταν παιδί του Ευάγγελου και της Κλεαρέτης.

Μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Κιλκίς. Μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς από το οποίο αποφοίτησε με άριστα.

Το 1965 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε το πτυχίο του το 1969 σπουδάζοντας παντοτε με υποτροφία.

Ήταν μέλος του ΔΣ και Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς από το 1965 έως το 1967 και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ως πρωτοετής το 1965.

Το 1974 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και το 1975 πήρε το δίπλωμα του στο τμήμα Ηλεκτρονικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια το 1978 έγινε Πτυχιούχος ΠΑ.ΤΕ.Σ. - Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Τόσο στα μαθητικά όσο και στα φοιτητικά του χρόνια διακρίθηκε για τις επιδόσεις του και την υποδειγματική του συμπεριφορά.

Το 1970-72 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στο Κιλκίς και στη Σάμο όπου διακρίθηκε και για την κοινωνική του προσφορά αφού ήταν ο πρώτος που πρότεινε και εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αξιοποίηση των στρατευμένων καθηγητών για την κάλυψη των κενών των Γυμνασίων σ'όλη τη χώρα.

Μετά την απόλυσή του το 1972 από το Στρατό συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα ως Ιδιοκτήτης - Διευθυντής Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές από το Κιλκίς και τη γύρω περιοχή.

Τη διετία 1976-78 ήταν Γενικός Αρχηγός και Αντιπρόεδρος του "ΑΟ Κιλκισιακός" από μεγάλη αγάπη για την ομάδα, τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Ως Δημοτικός Σύμβουλος

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1990.

Τη διετία 1991-1992 ήταν Αντιδήμαρχος Κιλκίς σε θέματα διοίκησης, οικονομίας, παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, προβολής του Δήμου. Διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κιλκίς 1992-1998.

Το 1992 με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε γραφείο ΕΟΚ στο Δήμο και ως το 1998 με ευθύνη του εφαρμόστηκαν πολλά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος
Τον Οκτώβριο του 1998 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σ'όλο το Νομό Κιλκίς.

Εισηγήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν την οργάνωση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Κιλκίς, την Τοπική Ανάπτυξη και την προβολή του Νομού Κιλκίς.

Σημαντικές είναι οι εισηγήσεις του στα Συνέδρια της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)

Συμβολή στην Ανάπτυξη του Ν. Κιλκίς
Τον Ιούνιο του 1991 επελέγει από τους μετόχους της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ" στην οργάνωσή της, με την ευκαιρία του σχεδιασμού και διεκδίκησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER για τον Νομό μας.

Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση για τον Παύλο. Έπρεπε να επιτύχει και γιατί τον εμπιστεύτηκε όλο το πολιτικό φάσμα και γιατί ως ευρωπαικό πρόγραμμα το LEADER με φιλοσοφία τοπικής ανάπτυξης θα ωφελούσε τον τόπο μας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου υποβλήθηκε το πρόγραμμα σε Αθήνα-Βρυξέλλες και τον Μάρτιο του 1992 εγκρίθηκε. Άρχισε έτσι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για το Νομό Κιλκίς όπου με τη στήριξη και συναίνεση των φορέων του με σκληρή δουλειά του ΔΣ και τους αξιόλογους συνεργάτες η ΑΝΚΙ διήνυσε μια δωδεκαετή πορεία με σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Η συμβολή του Παύλου Πασσαλίδη στην κατεύθυνση αυτή ήταν σοβαρότατη και καταλυτική.

ΠΑΥΛΟΣ - Ο τεχνοκράτης της Ανάπτυξης
Έργα όπως το Συνεδριακό Κιλκίς, το Πηλοθεραπευτήριο της Πικρολίμνης, το Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, το Κολυμβητήριο του Ευρωπού, οι αναπλάσεις της Καστανερής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε τομείς Μεταποίησης Πρωτογενούς Παραγωγής και Παραδοσιακών Τροφών, ο επισκέψιμος Αρχαιολογικός Χώρος του Παλατιανού, η στήριξη των Θεσμικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και άλλα αποτελούν ένα δείγμα και μόνο της συμβολής της ΑΝΚΙ στην Ανάπτυξη του Νομού.

Σ'όλα αυτά ο Παύλος Πασσαλίδης ως Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος είχε την γενική ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης, τόσο του LEADER I όσο και του LEADER II αλλά και προγράμματος LEADER+.

ΠΑΥΛΟΣ - ο συγγραφέας
Συγγραφέας βιβλίου με τίτλο "Προοπτική Τοπικής Ανάπτυξης", το οποίο προλογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, όλα τα κόμματα της χώρας, όλοι οι βουλευτές του Νομού, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και της Ανάπτυξης.

Έγραψε σειρά άρθρων στο σύνολο του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου σε θέματα Αυτοδιοίκησης, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Πολιτισμού, Παιδείας και Προβολής του Νομού Κιλκίς.

Οικογενειακή κατάσταση
Το 1977 παντρεύτηκε τη Δάφνη Νιάκα, Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Γιώργο, σήμερα Ηλεκτρολόγοι-Μηχανικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.