Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (10/1/2018)

Από την Βιομηχανίας REAL TOBACCO SA - Κιλκίς, ζητείται λογιστής/τρια.
Δείτε ΕΔΩ

Την αγάπη τους προσέφεραν απλόχερα, στους περιθαλπόμενους του Γηροκομείου Κιλκίς

Την αγάπη τους προσέφεραν απλόχερα, με αφορμή τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ομάδες συμπολιτών, προσφέροντας, δώρα, γλυκά, ευχές και έψαλαν τα κάλαντα, στους περιθαλπόμενους του Παραρτήματος Κιλκίς (πρώην Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς), του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς το "Λαβάς", κόβει την πίτα του

Θεσσαλονίκη: Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Λύρα-Χορός»

Το Μουσικό Εργαστήρι των "Ακριτών του Πόντου" Σταυρούπολης, σε συνέχεια της προσπάθειας του να «ανοίξει» τις δράσεις του σε εναλλακτικούς χώρους ψυχαγωγίας, σας καλεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην μουσικό-χορευτική παράσταση με τίτλο «Λύρα-Χορός», στις 13:00 το μεσημέρι, στο καφέ «ΛΑΖΙΚΑΣ»(Εθνικής Αντιστάσεως 57 Πολίχνη). 

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ''

Ανακοίνωση Συλλόγου Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ''
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς ''Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ'' προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Σαρακατσάνικης Παράδοσης, στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00μ.μ. με επίσημο προσκεκλημένο τον κύριο Σερμπέζη Βασίλη στα γραφεία του συλλόγου μας (Ελευθερίου Βενιζέλου 35). 

"Χαλαμονή": Ένα βιβλίο μνήμης, γνώσης και διεκδίκησης

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη, εκπαιδευτικού, αρθρογράφου
Το τετρακοσίων σελίδων βιβλίο του Αντώνη Παυλίδη «Χαλαμονή» το διάβασα μέσα σε δύο ημέρες. Τελειώνοντάς το, αισθάνθηκα έντονη την ανάγκη να γράψω γι’ αυτό. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του «ειδικού» της λογοτεχνίας, επιθυμώ να αποτυπώσω τις σκέψεις μου από την πλευρά του Έλληνα αναγνώστη, που αισθάνεται ότι, όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο, τον αφορούν.

Αυτό είναι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Μετά από την συνεδρίαση της 10ης Ιανουαρίου 2018 το Δ.Σ.  της ΕΛΜΕ Κιλκίς  συγκροτήθηκε σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού, ως εξής:

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)
Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη! Καλή χρονιά με κουράγιο και αποφασιστικότητα για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες και στο Κιλκίς, με επίκεντρο τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών. 
Με αυτή την ευχή, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς-ΟΓΕ, καλωσόρισαν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 3 Γενάρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, λόγω ειδικής μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα.

Η Επιχειρηματική Ηθική ως μέσο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Και ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, και ως πνευματικό τέκνο του πατρός Επιφανίου Θεοδωρίδη, ιδιαίτερα όμως εξαιτίας της σχέσης μου με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ανθή Ισμήνη Ναούμη Παπασπανού, η οποία αναπτύχθηκε κατόπιν πολλαπλών ομιλιών που διοργανώθηκαν σε διάφορες περιοχές από το σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” σε σχέση με την διατροφή, και οι οποίες ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν, αποφάσισα να παρακολουθήσω την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 την εκδήλωση με θέμα “Ηθική & Επιχειρηματικότητα” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ» του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Συμμαχία 14 χωρών από τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή για την προστασία του Ασπροπάρη


Δελτίο τύπου Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
Από την Ελλάδα και την Τουρκία, μέχρι τη Νιγηρία και το Τσαντ, η προστασία του παγκοσμίως απειλούμενου γύπα Ασπροπάρη ενώνει 14 χώρες από τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή με ένα νέο διασυνοριακό Πρόγραμμα LIFE.

Τα είπαν... στον Δήμαρχο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την 22η και 29η Δεκεμβρίου, όπως επιβάλλει το έθιμο, για παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης δέχθηκε στο δημοτικό κατάστημα αντιπροσώπους από την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία καθώς και από την χορωδία του Συλλόγου «Άξιον Εστί» Αξιούπολης, οι οποίοι με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και έδωσαν τις ευχές τους, παρουσία αιρετών και εργαζομένων.

1st Community Tournament Atermon

Δημόσια εορτή και αργία σε όλο το Δήμο Παιονίας η 23 Οκτωβρίου

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Στο ΦΕΚ της 29ης Δεκεμβρίου 2017 με αριθμό φύλλου 206 τεύχος πρώτο, δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο επίσημα καθιερώνεται η 23 Οκτωβρίου ως δημόσια εορτή και αργία σε όλο το Δήμο Παιονίας.

Μεγάλη γιορτινή προσφορά από το Yoga Pilates House


ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ: Η καταγωγή τους και η πορεία τους στο χρόνο...


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης*
Οι Σαρακατσιαναίοι είναι ένα αρχαιοελληνικό φύλο. Νομάδες κτηνοτρόφοι, ζούσαν στα βουνά το καλοκαίρι και το χειμώνα στα χειμαδιά (βνά-στράτα-χειμαδιά) διασκορπισμένοι σ' ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα Τετάρτη 10 έως και Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 2/2018) που ισχύει από τις βραδινές ώρες σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 έως και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018:

Βέροια: Συνελήφθησαν 2 αδέλφια για διακίνηση 38 κιλών χασισιού - Φωτογραφίες

Συνελήφθησαν χθες (9 Ιανουαρίου 2018) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 αδέλφια ηλικίας 23 και 25 ετών, υπήκοοι Αλβανίας, για διακίνηση κάνναβης.

Παίονες αστυνομικοί τσάκωσαν 3 Πακιστανούς για κατοχή 2.000 λαθραίων πακέτων τσιγάρων - Φωτογραφία

Συνελήφθησαν χθες (9 Ιανουαρίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 3 υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 36, 26 και 25 ετών, για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Μια παρουσίαση βιβλίου με πολιτικές προεκτάσεις

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ζήτημα των απαντήσεων στην κρίση και στα προβλήματα που αυτή σωρεύει καθημερινώς στην ελληνική κοινωνία απασχολεί το σύνολο του ελληνικού λαού. Απασχολεί και τους επιστήμονες της χώρας. 

Παιονία: Ημερίδες ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας ανακοινώνουμε ότι θα διεξαχθούν ημερίδες ενημέρωσης των Δημοτών μας με την συνεργασία του Δήμου Παιονίας και της Διεύθυνσης Δασών Π.Ε. Κιλκίς που αφορούν τους δασικούς χάρτες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, ευχαριστεί από καρδιάς...

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ακόμα μια χρονιά ο ΕΕΣ Κιλκίς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με τις ενέργειες και τις δράσεις του κάλυψε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό τις πάμπολλες ανάγκες των ωφελουμένων του. Αλλά όπως πάρα πολλές φορές έχουμε αναφέρει τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό, αν σε κάθε ενέργειά μας και σε κάθε δράση μας δεν υπήρχαν δίπλα μας οι ανώνυμοι και επώνυμοι χορηγοί μας.

Κιλκίς: Εκπαιδευτική δράση με θέμα, «Χαλαρώνω και ονειρεύομαι… στα χρώματα βουτάω»

Στις 12 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και 23 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, από τις 9.00 έως τις 11.30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Χαλαρώνω και ονειρεύομαι… στα χρώματα βουτάω»

Οι "Αργοναύτες" Κιλκίς, κόβουν την πίτα τους

Ἀρχή κάλαντα κι ἀρχή τοῦ χρόνου. Πάντα Κάλαντα, πάντα τοῦ χρόνου.
Ἀρχή μῆλον ἐν' κι άρχή κυδών ἐν'. Κι άρχή βάλσαμον τό μυριγμένον
Το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην ετήσια κοπή της πίτας του που θα γίνει το Σάββατο στις 27 Ιανουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και ώρα 19.00.