Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η Μακεδονία και το πολιτικό μας έλλειμμα

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου και να στρέψω την προσοχή μου παρατηρώ για δεύτερη, το πολύ τρίτη φορά στη ζωή μου, πως το ενδιαφέρον όλων βρίσκεται στις προσεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας στα βόρεια σύνορά μας,σχετικά με το ζήτημα της ονομασία των γειτόνων μας. 

Αγωνιστικές δραστηριότητες του Άτλαντα Κιλκίς

Ανδρικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής κατηγορίας, (Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών, Ε' όμιλος) 
Η ανδρική ομάδα του Άτλαντα Κιλκίς λόγω της αργίας του Σαββάτου (Άγια Θεοφάνεια) δεν αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα. Έδωσε όμως Φιλικό αγώνα εντός έδρας την περασμένη Τρίτη με τον Ατρόμητο Τριαδίου, μέσα στα πλαίσια σύσφιξης σχέσεων των δύο Συλλόγων.

Ομάδες γονέων με παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού

Ανακοίνωση Κέντρου Αυτισμού
To Κέντρο Αυτισμού οργανώνει μια σειρά δομημένων συναντήσεων γονέων με σκοπό να ενημερώσει και να στηρίξει τις οικογένειες με τεχνικές που θα βοηθήσουν την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών ενός αυτιστικού παιδιού.

Για τη Μακεδονία "Όσοι ζωντανοί"

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτεί η Ελλάδα.
Τα Ελλαδικά παπαγαλάκια, εντός και εκτός βουλής, παλιά και νέα, μεταλλαγμένα και μη, οι Γκαίμπελς της σύνθετης ονομασίας, του "έντιμου συμβιβασμού" και της "ευκαιρίας που δεν πρέπει να χαθεί ", βγήκαν στην αγορά για να προωθήσουν, μετά τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κύπρο, τα Μνημόνια, το νέο προϊόν τους: Την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους κλέφτες.

Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Γενάρη 2018

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 του Γενάρη, από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1, οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000 κλπ, κηρύσσει.

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Πυλαίας- Πανοράματος

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην επαρχιακή οδό Πυλαίας- Πανοράματος από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής:

Λύθηκε το κτηριακό πρόβλημα του ΤΕΙ και 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με υποστηρικτικές ενέργειες και του Δήμου Κιλκίς διευθετείται η κτηριακή στέγη του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης (ΤΕΙ) Κιλκίς και του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, δύο ζητημάτων που ταλάνισαν επί μακρόν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τι μπορεί να κατασχέσει η εφορία

Γράφει ο Θρασύβουλος Μίαρης
Φοροτεχνικός
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία έσπασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το φράγμα των 100 δισ. ευρώ. Κάθε μήνα οι φόροι που μένουν απλήρωτοι ανέρχονται περίπου σε 1 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο.

Κιλκίς: Συνελήφθη 35χρονος για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Συνελήφθη χθες (11-1-2018) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 35χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένη, μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε.

Κιλκίς: Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (11-1-2018) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εύζωνοι: Τσάκωσαν 60χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες (11-1-2018) το μεσημέρι στους Ευζώνους, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων, 60χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικών Αθηνών, για τα αδικήματα της σωματεμπορίας και της αρπαγής.

Μητρόπολη Κιλκίς: Ετήσια γιορτή του Φιλοπτώχου Ταμείου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο διοργανώνουν χοροεσπερίδα αγάπης, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, στο Κέντρο “Κτήμα των Ευχών” του Κιλκίς.