Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Στο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού νομού Κιλκίς, οι Σκακιστές του Αίαντα

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την πρώτη τους εμπειρία από αγώνες αποκόμισαν οι σκακιστές και σκασκίστριες του Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς που διεξήχθη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.

Αναβάθμιση και επέκταση της λειτουργίας των σχολείων των φυλακών

Μια νέα αρχιτεκτονική για την εκπαίδευση στις φυλακές εισάγεται με διάταξη του νομοσχεδίου για την «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στοχεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις φυλακές και στην υλοποίηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: "Άπλετο φως στο σκάνδαλο NOVARTIS"

Δελτίο τύπου Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα βαρύ, εξαιτίας της οικονομικής, πολιτικής και αξιακής κρίσης που βιώνει εντόνως ο ελληνικός λαός, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. 

Το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο "η πόλις", ευχαριστεί...

"Ο Πρόεδρος Νίκος Σπυρλιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. του «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ Η ΠΟΛΙΣ» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την πολύτιμη προσφορά τους τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς κ. Παπαδόπουλο Αριστείδη, τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων και όλους τους δασκάλους και καθηγητές που συνέβαλαν στην ενημέρωση των μαθητών για την διεξαγωγή του «Σχολικού Πρωταθλήματος Σκακιού Νομού Κιλκίς 2018»,καθώς και τον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Αναμενόμενα πετυχημένο το 2o Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς


Διεξήχθη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, το 2o Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς. Τους αγώνες διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» στο ξενοδοχείο Victoria. Συμμετείχαν συνολικά 71 μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών από τα σχολεία του Νομού Κιλκίς.

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης) - 26/2/2018, 18.00

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Νίκες του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Πρωτάθλημα Παγκορασίδων
"Ρεπό" είχε την Κυριακή η ομάδα των Παγκορασίδων καθώς αγωνίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή κερδίζοντας τον Αίολο Κατερίνης παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Στη Φιλιππούπολη και τη Στενήμαχο, εξέδραμαν οι Στενημαχίτες του «Αγίου Τρύφωνα» Κιλκίς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «Ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς διοργάνωσε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, 17-19 Φεβρουαρίου, εκδρομή στη Φιλιππούπολη και τη Στενήμαχο της Βουλγαρίας.

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην Πέλλα

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, που ίσχυε για το 87ο έως το 118ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Φλώρινας.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών στους νομούς Κιλκίς και Σερρών

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, με δυνατότητα προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στα παρακάτω οδικά σημεία:

Μια παράδοξη πραγματικότητα: "Νιώθω μονογονέας στο γάμο μου"


Γράφει η Σοφία Koυτσογιαννίδου*
Ψυχοθεραπεύτρια 
Οικογενειακή σύμβουλος
Ms Κοινωνική λειτουργός
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από μια συνάντηση γονέων καθώς αποτέλεσε την αφορμή για ένα γόνιμο προβληματισμό σχετικά με το ποια θεωρείται μονογονεϊκή οικογένεια, με ποια κριτήρια θα την ορίσουμε, ποιους εν τέλει θα συμπεριλάβουμε ή δεν θα συμπεριλάβουμε σε αυτήν. 

"Νιώθουμε τυχεροί που σας έχουμε στο πλευρό μας"

"Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. 

Αποχιονισμός σε περιοχές του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Κιλκίς για την αντιμετώπιση του χιονιά που ενέσκηψε τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολλές περιοχές του Δήμου. 

Κλειστά την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 τα σχολεία στον δήμο Κιλκίς

Κλειστά λόγω κακοκαιρίας θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση δημάρχου Κιλκίς, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κιλκίς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε οδικά σημεία στην Χαλκιδική

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Διακρίσεις για τους αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Αν και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, με συνεχή βροχόπτωση και κρύο, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία το “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου” φέτος, που διεξήχθη για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο Αθλητικό Κέντρο “Σκαμνιές” της Πηγής του Δήμου Πύλης, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες των αγωνισμάτων 

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, μέχρι αποκατάστασης των συνθηκών κυκλοφορίας του οδοστρώματος, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας από το 87ο έως το 118ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πληθυσμός στην Ελλάδα: Παρατηρήσεις σε σχέση με το φύλο

Σύμφωνα με στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μειωθεί από 49,818% το 1975 σε 49,555% το 2017.

Tarraco το νέο μεγάλο SUV της SEAT

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco; Δείτε ποιο είναι τελικά το όνομα του νέου μεγάλου SUV της SEAT. Mάθετε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο μοντέλο και τις πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα)

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, από ώρα 09.00 σήμερα (26 Φεβρουαρίου 2018) και μέχρι αποκατάστασης των συνθηκών κυκλοφορίας του οδοστρώματος, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα) από το 33ο έως το 58ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστό σήμερα λόγω κακοκαιρίας το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018, λόγω κακοκαιρίας το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Παιονίας "Ευκράντη" , για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Πολύκαστρο: Ημερίδα Ενημέρωσης για τις υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παιονίας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας σας προσκαλεί στην ημερίδα ενημέρωσης των κατοίκων & των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου με σκοπό την παρουσίαση των υπηρεσιών που προσφέρει και των δράσεων που θα υλοποιήσει την Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ. στο Κέντρο Πολιτισμού & Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των ημερίδων και για τις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παιονίας.

Να μην γίνουμε “άνω-κάτω” στην Μακεδονία

“Αποτυπώματα: Το παχύ λάμδα ήλθε και στρογγυλοκάθισε τρυφερά στη βορειοελλαδική προφορά μας, κάτι σαν έσχατη υπόμνηση του διαρκούς εγκλήματος του ελληνικού εθνικισμού εις βάρος μιας απροστάτευτης πληθυσμιακής ομάδας»
Όμηρος Ταχμαζίδης: Υλικά φιλοσοφικής γραφής, 2007

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης*
Σλαβομακεδόνες, Σλαβομακεδονία: μια σύνθετη ονομασία που θα “έσπαγε” τον Γόρδιο Δεσμό “αμαρτιών” του παρελθόντος και θα άνοιγε το δρόμο για την αμοιβαία κατανόηση και την σταθερή συνεργασία των δύο λαών στο πνεύμα καλής γειτνίασης .

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης)

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Κλειστά λόγω κακοκαιρίας τα σχολεία στον δήμο Κιλκίς

Κλειστά λόγω κακοκαιρίας θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση δημάρχου Κιλκίς, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κιλκίς.