Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Πότε πρέπει να αφαιρέσεις το θυρεοειδή σου;


Γράφει ο Αντώνιος Ευαγγέλου*
Χειρουργός
O θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του ανθρώπινου σώματος. Εντοπίζεται στην πρόσθια περιοχή του τραχήλου με βάρος περίπου 20 γραμμαρίων και αποτελείται από 2 λοβούς (δεξιό και αριστερό), οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με τον ισθμό. Το όνομα του αδένα οφείλεται στο σχήμα του που μοιάζει με ασπίδα και προέρχεται από την ελληνική λέξη "θυρεός" που σημαίνει ασπίδα.

Με μετάλλιο επέστρεψε το Kinesis Fight Club Kilkis, από το πανελλήνιο πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu

Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club Κιλκίς
Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu συμμετείχε το Kinesis Fight Club το περασμένο Σάββατο, 10 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου.
Το Kinesis Fight Club Gougoulas team συμμετείχε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα αυτό με δύο αθλητές.

Blues Wire LIVE at Take Five Live Stage Kilkis


Λουδίας LIVE at Take Five Live Stage Kilkis


Καφενείον... η Ελλάς!


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Κι όσο οι Έλληνες εξακολουθούν να πορεύονται σε ρευστό πολιτικό τοπίο γεμάτο αντιλαϊκές πολιτικές που τους κάνει επί των ημερών μιας υποτίθεται Αριστερής κυβέρνησης να χάνουν μέχρι και τα σπίτια τους, η Τούρκικη προκλητικότητα έγινε πλέον θρασύτατη.

Νέο Honda Civic Type R με 320 PS

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autotriti.gr
H 5η γενιά του Honda Civic Type R δημιουργήθηκε για να ηγηθεί της κατηγορίας των προσθιοκίνητων hot hatch… Και το κάνει!- 2λιτρο turbo με 320 ίππους - Καίει 12,1 λτ./100 χλμ.
- Από 49.740 ευρώ

Δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) Σερρών

Ανακοινώνεται ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, θα κινείται σε προγραμματισμένο χρόνο σε διάφορες περιοχές των Σερρών, για το χρονικό διάστημα από 12 Μαρτίου έως και 17 Μαρτίου 2018, ακολουθώντας τα παρακάτω δρομολόγια:

Εκδήλωση Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών νομού Κιλκίς, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για να τιμήσει την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 18 Μάρτη 2018, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς. 

Η ισότιμη αντιμετώπιση της Γυναίκας συνεχίζει να αποτελεί ζητούμενο

Της Γαρυφαλλιάς Καρβουνιάρη*
Βαδίζοντας προς τα τέλη της δεύτερης δεκαετίας της δεύτερης μετά Χριστόν χιλιετίας και παρατηρώντας την εξέλιξη των κοινωνιών σε καθεμία από τις χώρες του πλανήτη, η αλήθεια είναι, ότι διαπιστώνει κανείς μια αξιοσημείωτη πρόοδο, σε ότι αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, κατ’ επέκταση, στην αντιμετώπιση των δύο φύλων, και κυρίως σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση των γυναικών. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέλλα λόγω μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παλαιά και Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας, λόγω ειδικής μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα.

Κεντρώος Χώρος: Η Πηνελόπη της Πολιτικής


Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς* 
Ο «Νόμος της Βαϊμάρης»: Όταν το Κέντρο παραπαίει, τα Άκρα ενισχύονται. 

Ένας θολός και αμφιλεγόμενος πολιτικός όρος που αν και χρησιμοποιήθηκε ευρέως την τελευταία 20ετία από την Νέα Δημοκρατία και τα εκάστοτε παρακλάδια της, μα και κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, δεν έχει πείσει καθαρά περί της ορθότητάς ύπαρξης του.

Video: Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς γιόρτασε τα 25 χρόνια του


Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στις 7.30μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου, παλιοί και νέοι χορευτές ξαναντάμωσαν για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια του Λ.Ε.Κ., να συζητήσουν για το χθες, το σήμερα, αλλά και το αύριο του Λυκειακού θεσμού, να πιαστούν χέρι χέρι όλοι μαζί και να περάσουν ένα όμορφο βράδυ με ζωντανή μουσική και γλυκές θύμησες.