Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Τα νέα του Κιλκισιακού (Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης πηγαίνει τη Κυριακή στα Τρίκαλα Ημαθίας ο Κιλκισιακός, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο.
Άλλωστε δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες, μιας και στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο ΑΟΚ θέλει το απόλυτο για να φτάσει στον στόχο της παραμονής.

Video: "Χελιδονίσματα" από τους μικρούς χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, το πρωί, μικροί χορευτές από το Παιδικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς επισκέφτηκαν σπίτια της πόλης του Κιλκίς και αναβίωσαν το πανάρχαιο έθιμο της Χελιδόνας, τραγουδώντας τα χελιδονίσματα, τα μελωδικά ανοιξιάτικα κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης. Παράλληλα, παιδιά του Λ.Ε.Κ. μοίρασαν μπαλόνια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: Βραδιά-αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλάς» και την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς διοργανώνουν βραδιά-αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Έλεγχοι της αγοράς του κρέατος εν όψει των εορτών του Πάσχα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στο πλαίσιο των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ για διαφάνεια της αγοράς κρέατος και ιδιαίτερα των αιγοπροβάτων, εν όψει των εορτών του Πάσχα ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την εντατικοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων, για την καταγωγή ή προέλευση, με σκοπό την διαφάνεια στη αγορά και προστασία των Ελληνικών αιγοπροβάτων

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στο Κιλκίς


Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός του Κιλκίς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 την Ιερή και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος Ροδόπης.

Οι 50 αποχρώσεις τoυ Μπλε: Η Ελληνική Κεντροδεξιά Παράταξη


Του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά *
Διαφοροποιήσεις, διαγραφές, παραιτήσεις, ο ψηλός, τα μουστάκια, οι ξανθές μπούκλες, καραμανλικοι, μητσοτακικοί, σαμαρικοί, η Ντόρα, ο Τζιτζικώστας, ο Άδωνις, οι βαρόνοι και οι μαρκήσιοι… καλά και Άγια όλα αυτά, αλλά τελικά ποιο το ιδεολογικό στίγμα ή τα ιδεολογικά στίγματα, γιατί όχι, της μεγάλης κεντροδεξιάς φίλο-ευρωπαϊκής παράταξης;

Δείτε Video από την ημερίδα με θέμα “Σεισμικότητα και Σεισμική Επικινδυνότητα στη Βόρεια Ελλάδα"


Ο Δήμος Κιλκίς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς εκδήλωση – ημερίδα με θέμα, “Σεισμικότητα και Σεισμική Επικινδυνότητα στη Βόρεια Ελλάδα - Αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου σε παλαιές και νέες κατασκευές με σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές” με ομιλητές τον Κώστα Παπαζάχο Δ/ντη Εργ. Γεωφυσικής, Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ και τον Δημήτρη Μπουφίδη, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό, Εργαστηρίου Αντοχής των Υλικών και Κατασκευών, Α.Π.Θ.

Κιλκίς: Πετυχημένο το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών


Με μεγάλη επιτυχία έληξε το 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, στις 10 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό κέντρο.