Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η Marielle Franco δολοφονήθηκε

Παγκόσμια Πορεία Γυναικών Βραζιλίας
Όχι ένα λεπτό σιγής, αλλά αγώνας για μια ολόκληρη ζωή !
Η Παγκόσμια Πορεία των Γυναικών εκφράζει τη θλίψη και τη βαθιά αγανάκτηση της για τη δολοφονία της Marielle Franco, ακτιβίστριας, φεμινίστριας και δημοτικής συμβούλου του PSOL – Partido Socialisme Liberdade στην πόλη Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό της την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο Χ. Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Το τουριστικό ταχύπλοο τύπου καταμαράν με την ονομασία «ESREF JALE», εγγεγραμμένο με αριθμό IMO 9053701 και MMSI 271010098 υπό σημαία Τουρκίας, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Πέτρας Λέσβου και Κυδωνιών ή άλλως Αϊβαλί στην αντίπερα πλευρά.

Θεσσαλονίκη: Δημιουργικό εργαστήριο Co-Create

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία, σας προσκαλεί σε ολοήμερο δημιουργικό εργαστήριο (creative camp) βασισμένο σε μεθοδολογίες και εργαλεία Design Thinking. 

Απονεμήθηκαν σε πρόσφυγες πιστοποιητικά εκμάθησης Η/Υ

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, απονεμήθηκαν στην Επιμορφωτική Κιλκίς, σε επιτυχόντες πρόσφυγες, τα πιστοποιητικά εκμάθησης Η/Υ. Η συμμετοχή στις εξετάσεις, υποστηρίχτηκε από την Intersos, ενώ τα μαθήματα, πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ένταξης του ΟΜΝΕΣ - OMNES Inclusion Center, που στηρίζεται από τους Help Refugees.

Ετήσιος χορός του Κιλκισιακού

Κάλεσμα Κιλκισιακού
"Η ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι πηγαίνει καλά και το Σάββατο 24 Μαρτίου σας περιμένουμε όλους στον ετήσιο χορό του Κιλκισιακού στο κέντρο "ΘΕΑΤΡΟ" στο Κιλκίς.

Johnny and the sex machines at Take Five Live Stage


Επετειακή έκδοση του Morgan Plus 8

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autoagora.gr
Όπως ενημέρωσε η φίρμα μετά από 50 χρόνια στην αγορά και πάνω από 6.000 μονάδες που έχουν πωληθεί, το Plus 8 θα αποκτήσει μια νέα μονάδα ισχύος, η οποία θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 4.8 λίτρων της BMW. Μάλιστα σημείωσε πως αυτή η νέα έκδοση που θα κατασκευάσει μόλις 50 μονάδες, θα είναι οι τελευταίες που θα παίρνουν ισχύ από το μοτέρ των «βαυαρών».

Tο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική. Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν είναι ο Κωνσταντίνος Χατζάκος και η Αναστασία Τσιωμίδου.

Συνεχίζεται η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεχίζεται η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, στις 13.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (Τρίτη 20/3/2018)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς 
Μια πολύ σπουδαία νίκη, με ανατροπή και αγωνιζόμενος με 10 παίκτες κατάφερε ο Αλέξανδρος Κιλκίς, εκτός έδρας με τον ΠΑΟΝ Επταλόφου και σκορ 2-1. Ένα ανοικτό παιχνίδι για τις δυο ομάδες, με τον Αλέξανδρο να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί φάσεις και απειλές στην αντίπαλη εστία αλλά το παιχνίδι να χάνει τον ρυθμό από την αυστηρή αποβολή του Τζεβελέκη στο 28’ για επικίνδυνο παιχνίδι και ενώ το σκορ ήταν 0-0. 

Επίσκεψη Θ. Παραστατίδη στο Δήμαρχο Παιονίας

Ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Παραστατίδης επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 τον Δήμο Παιονίας όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Γκουντενούδη προκειμένου να ενημερωθεί, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, για θέματα που αφορούν τον Δήμο ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνει η Κυβέρνηση.

Πολύκαστρο: Δεκαετές μνημόσυνο του Συνταγματάρχη (ΑΣ) Καρδόπουλου Ευσταθίου

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 τελέσθηκε το δεκαετές μνημόσυνο του θανόντος Συνταγματάρχη (ΑΣ) Καρδόπουλου Ευσταθίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο.

Αυτή είναι η νέα Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας
Συνεχίζεται η προσπάθεια ενδυνάμωσης των οργανώσεων του Κόμματος, καθώς και η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού μέσα από τη συνδυαστική αξιοποίηση της εμπειρίας παλιών στελεχών αλλά και της διάθεσης προσφοράς νέων, με καινοτόμες ιδέες. 

«Το μεγάλο μας τσίρκο", από την θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Η εφηβική θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλη που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.
Ώρες παραστάσεων 5μμ και 8μμ


Η επικίνδυνη αυταπάτη του Τραμπ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κτίζει τείχη προστασίας επιβάλλοντας δασμούς εισαγωγής στο ατσάλι και το αλουμίνιο, στο όνομα της προστασίας της εγχώριας παραγωγής. Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή συνεννόηση στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά τα προβλεπόμενα. 

Δείτε Video από την επίσκεψη του Γερμανού προξένου στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφθηκαν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βάλτερ Στέχελ και ο διευθυντής του παραρτήματος βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Ματίας Χόφμαν. Τους Γερμανούς αξιωματούχους υποδέχτηκε και ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21 Μαρτίου)

Ανακοίνωση ΚΚΕ 
Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών είναι μια αφορμή για να αναδειχθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο η δράση των επιχειρηματικών ομίλων και των καπιταλιστικών κρατών υποτάσσει τα δάση στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους. 

Παράταση θητείας εκπαιδευτικών Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων έως τις 31/08/2019

Με τροπολογία που αυτή την εβδομάδα εισάγεται στη Βουλή προωθείται η παράταση της θητείας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία για ένα σχολικό έτος, δηλαδή έως τις 31/08/2019. 

Ενθουσίασε το φιλόμουσο κοινό του Περάματος Αττικής, η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, συμμετείχε, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στο 11ο χορωδιακό Φεστιβάλ Πολυφωνικών Συγκροτημάτων «Θαλασσογραφίας 2018», που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, η χορωδία του Δήμου Περάματος Αττικής.

Ανθοέκθεση στην Ευκαρπία Κιλκίς


Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Το Κιλκίς θυμάται»


Με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών και με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Το Κιλκίς θυμάται».

Επιμορφωτική Κιλκίς: Work Based Learning 2.0 στο πλαίσιο του Erasmus+

Στις εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς φιλοξενήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του έργου Work Based Learning 2.0 «WBL 2.0» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2018 συμμετείχαν 10 εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο έργο.

Εβδομήντα νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης στο δήμο Κιλκίς

Εβδομήντα νέους κάδους ανακύκλωσης προμηθεύθηκε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με την οποία συνεργάζεται, για την απρόσκοπτη συνέχιση του εφαρμοζόμενου προγράμματος ανακύκλωσης στην πόλη του Κιλκίς.

Ηττήθηκε από τον ΠΙΕΡΙΚΟ Κατερίνης ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς

Ανδρικό Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας, (Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα βόλεϊ Ανδρών, Ε΄όμιλος)
Στην 14η Αγωνιστική ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς ηττήθηκε από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας ΠΙΕΡΙΚΟ Κατερίνης με 3-0 σετ (25-20, 25-12, 25-10).

Τάδε έφη Φραγγίδης, στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Ομιλία του Γιώργου Φραγγίδη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
"Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 210.000 προοδευτικοί πολίτες μας έστειλαν ένα μήνυμα.

Η εικαστική "Θεολογία" του Θανάση Κατσιάνη: Μια ¨Ορθόδοξη" γλυπτική μαρτυρία

Του Φώτη Μισόπουλου
...στην τέχνη η φόρμα περιέχει ιδέες, - χωρίς αμφισβήτηση η εικαστική ολοκλήρωση μιας θεολογικής σκέψης είναι γονιμοποίηση του ''Απωλεσθέντος Παράδεισου'' - εκείνου του Μίλτον, είτε μιας Κωμωδίας σαν εκείνης του Δάντη, είτε ενός βυζαντινού τροπάριου που υμνεί την Θεοτόκο - κυρίως για έναν καλλιτέχνη που θεολογεί αναζητώντας την έκφραση της πίστης του ξανά και ξανά για να μας προσφέρει μια φιλοσοφικά και καλλιτεχνικά θρησκειακή μύηση: - εν προκειμένω η περίπτωση του Θανάση Κατσιάνη, - η νοσταλγία όπου βιώνεται ο Πόνος της Μεγάλης Βδομάδας σαν μεταφορολογία του Θείου, του Μη Ορατού στην Πορεία από το Ανθρώπινο στη Θέωση. 

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ της δράσης, Let's do it Greece 2018