Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε όλη τη χώρα

Αυξημένες θα είναι οι αστυνομικές δράσεις για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 έως τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ξεκινάει ο εναέριος εμβολιασμός των αλεπούδων για προστασία από την λύσσα

Την 1η Απριλίου 2018 ξεκινάει η νέα εμβολιακή καμπάνια των αλεπούδων για ανοσοποίηση έναντι του ιού της Λύσσας. Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στην χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα λύσσας καταγράφηκε σε μια αλεπού, τον Μάιο του 2014, στην ΠΕ Πέλλας.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στον Όσιο Νικόδημο


Ευχές Πάσχα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Παιονίας


«Τρίτη ηλικία: Μία περίοδος γεμάτη προκλήσεις αλλά και δυνατότητες»

Υπογράφει η Σωτηρία Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνεχίζουν τις Ενημερωτικές Εσπερίδες-Συναντήσεις στον Δήμο Παιονίας - Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης – Δ. Οικονόμου και τον μήνα Μάρτιο.

«Τι γυρεύει η αλεπού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς;»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου και σε συνεργασία με την κ. Κική Βέλκου, Σχολική Σύμβουλο 15ης και 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, σας προσκαλεί στην εκπαιδευτική - ψυχαγωγική εκδήλωση: «Τι γυρεύει η αλεπού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς;» την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ακούει κανείς;


Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης 
Δάσκαλος 
Φλεβάρης μήνας απόγευμα και το τσουχτερό κρύο τρυπάει κόκαλα. Η εικόνα γνωστή σε όλους. Η μεσόκοπη γυναίκα κάθεται σ’ ένα σκαμνάκι έξω από την είσοδο του σούπερ μάρκετ. Στην αγκαλιά της ένα κακοντυμένο παιδάκι με βρώμικα ρούχα. Το ύφος του, κουρασμένο και μελαγχολικό. 

Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου στους γονείς Ε΄ τάξης του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των τμημάτων της Ε΄ τάξης του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που εφαρμόζουν προγράμματα για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς με τη φιλοσοφία των ομοτίμων, υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι για τους γονείς των μαθητών με θέμα την«Πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς».

Ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου για νηπιαγωγούς στην Αξιούπολη

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι για τους νηπιαγωγούς με τίτλο «Συναισθηματοδεινοσαυροπεριπέτειες».

Κατερίνη: Έκλεψε από το κατάστημα που εργαζόταν, προϊόντα αξίας 50.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (28 Μαρτίου 2018) το απόγευμα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας 31χρονος ημεδαπός και μία 25χρονη ημεδαπή, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση από κατάστημα στην Κατερίνη.

Πρόγραμμα Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος του Μητροπολίτου Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ

Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου
07:30 Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Κιλκίς
(Όρθρος και Θεία Λειτουργία)

19:30 Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου και Γεννήσεως Της Θεοτόκου Σταυροχωρίου
(Ακολουθία Νυμφίου)

Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου
19:30 Ι.Ν. Γεννήσεως Της Θεοτόκου Βαφειοχωρίου
(Ακολουθία Νυμφίου)

Πληρωμή του έτους 2016 της βιολογικής γεωργίας

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η δεύτερη πληρωμή του έτους 2016 της βιολογικής γεωργίας. Οι καταστάσεις ανάρτησης πληρωμής κι απορριπτόμενων θα αναρτηθούν από την Πέμπτη 29/3/2018 στον πίνακα ανακοινώσεων της ΠΕ Κιλκίς για ενημέρωσή σας .