Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

"Ευχαριστούμε από καρδιάς την «RITO’S FOOD Α.Ε.»

Υπογράφει η Χριστίνα Κουρουζίδου 
Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας νομού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΆΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ», θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ιδιοκτήτες της Βιομηχανίας Σοκολατοειδών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής «RITO’S FOOD Α.Ε.» για την ευγενή και γενναιόδωρη χορηγία προς τον φορέα μας, ενισχύοντας το έργο μας στην καθημερινή διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες καθώς και για τα πακέτα τροφίμων που ετοιμάζουμε κάθε μήνα

Δοκιμές καλλυντικών σε ζώα: Το ΕΚ ζητάει την παγκόσμια απαγόρευσή τους

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
➤Το 80% των χωρών παγκοσμίως εξακολουθεί να επιτρέπει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα
Η απαγόρευσή των δοκιμών στην ΕΕ δεν έθεσε σε κίνδυνο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας καλλυντικών
Σύναψη διεθνούς σύμβασης κατά της χρήσης δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά, στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Θεσσαλονίκη: Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς στο Block 33

Παντελής Θαλασσινός-Βασίλης Σκουλάς: Μια εμπειρία ψυχής και θύμησης, που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους.

Πολύκαστρο: Εκδήλωση ενημέρωσης -παρουσίασης των δράσεων Εφέδρων και Εθνοφυλάκων του έτους 2017

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών ενημερώνει τους Έφεδρους Στρατιώτες, Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς του Νομού Κιλκίς, ότι η 33η Μ/Κ Ταξιαρχία που εδρεύει στο Πολύκαστρο Κιλκίς, διοργανώνει ενημέρωση -παρουσίαση των δράσεων Εφέδρων και Εθνοφυλάκων του έτους 2017 ως και των στόχων του τρέχοντος έτους.

"Φθόγγων... μέθεξις": Συναυλία του Πολυανείου Ωδείου στο Κιλκίς

Θεσσαλονίκη: Πυροσβεστική άσκηση στο δάσος Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος - Στέκι Συνταξιούχων»

Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας και του ελέγχου της αξιοπιστίας του σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, θα πραγματοποιηθεί άσκηση σε πραγματικές συνθήκες για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία "ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2018", την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, με ώρα έναρξης 10.00 π.μ., σε δασική έκταση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος - Στέκι Συνταξιούχων», πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Στον Μητροπολίτη Γουμενίσσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητων Ελλήνων Κιλκίς
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΛΚΙΣ, την Τετάρτη 02/05/2018 στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Δημήτριο.

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών τίμησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου
Σούλη Καζαντζίδη
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου στη Νέα Σμύρνη Αττικής η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ τίμησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκπαιδευτικών.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο διαχειριστικός δαίδαλος δαπανών εκατομμυρίων

Του Δημήτρη Μάρδα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας. (Νόμος 2071/92 και Π.Δ. 358/1992).

ΝΔ: Παράταση της προθεσμίας εγγραφής μελών για τις εσωκομματικές εκλογές

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι εγγραφές για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για εκλογή προέδρων ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ καθώς και την ανάδειξη συνέδρων για το εκλογικό συνέδριο της ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Δήλωση Υπουργού Υγείας για την παράνομη εξαγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων

Δήλωση Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού για την εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομης εξαγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων
"Η Οικονομική Αστυνομία αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν μετά από συστηματική έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης και εξαγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων, προχώρησε σε συλλήψεις γιατρών, φαρμακοποιών και άλλου προσωπικού που φαίνεται να εμπλέκεται σ’αυτή την υπόθεση. 

Έτσι δρούσε το παράνομο κύκλωμα στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυρίως αποκλειστικής νοσοκομειακής διάθεσης και υψηλού κόστους.

Γεωργαντάς: "Γιατί δεν απαντάτε κυρία Γεροβασίλη;"

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρίας Ο. Γεροβασίλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 8 Μαΐου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

"Κύριε Φοίβο Χατζηβασιλείου, σας ευχαριστούμε θερμά..."

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες του στον Φοίβο Χατζηβασιλείου, για την χορηγία φωτιστικών για την ανανέωση των χώρων της Τέχνης και ειδικότερα της αίθουσας “Μανόλης Ανδρόνικος”.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στο ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WT

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
3rd World Taekwondo President ‘s Cup (Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WT) διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων στην Αθήνα, από 25 έως 29 Απριλίου 2018.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από Παρασκευή (04/05/2018) έως και Τετάρτη (09/05/2018)

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 13 /2018) που ισχύει από σήμερα Παρασκευή (04/05/2018) έως και την Τετάρτη (09/05/2018) :

Απαράδεκτη η πρόταση για μείωση των πιστώσεων για την αγροτική και περιφερειακή πολιτική

Δελτίο τύπου Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών (Δ.Ε.ΡΙ.)
Από το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση: “Απαράδεκτη η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατά 5% των πόρων που θα διατεθούν για την κοινή Αγροτική πολιτική και την πολιτική συνοχής κατά την επταετία 2021 – 2027.

Τροχονομικοί έλεγχοι την περίοδο της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική Μακεδονία

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν όλη την περίοδο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς (από Παρασκευή 27 Απριλίου έως και Τρίτη 1 Μαΐου 2018), με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Πρόσκληση ΚΚΕ προς εικαστικούς καλλιτέχνες

Δελτίο τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απευθύνει πρόσκληση προς τους εικαστικούς καλλιτέχνες για τη δημιουργία νέου, πρωτότυπου εικαστικού έργου με θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ όπως αυτά εκφράζονται στο σύνθημα:

Διαδικασία Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων Ταυτοποίησης DNA Πεσόντων Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου

Πηγή: Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας
Γνωρίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου 2018 άρχισαν από την περιοχή DRAGOT (TEPELENE) Αλβανίας, οι εργα­σίες αναζήτησης, εκταφής, προσδιορισμού της ταυτότητας και ενταφιασμού των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πο­λεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο - Ιταλικού πολέ­μου 1940 – 41. Οι ανωτέρω εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας καθώς και των συμφωνηθέντων στις 20 Δεκεμβρίου 2017 από τη Μεικτή Ε­πιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Στις 3 Μαΐου όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας η οποία καθιερώθηκε το 1993 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Συμμετοχή μαθητών/τριών από το Κιλκίς σε Εμπορική Έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κιλκίς
Στα πλαίσια της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης «Ελαιομπερδέματα-Ελαιοπαντρέματα στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς» ομάδα μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς συμμετείχαν στην Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. 

Κιλκίς: Εκδήλωση μνήμης με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, «Οι Μωμόγεροι», Αγίου Μάρκου Κιλκίς, σε συνεργασία με τις δασκάλες των 2ου (ΣΤ’1 και A’1 τάξης) και του 4ου (B’1 τάξης ) Δημοτικών Σχολείων Κιλκίς, σας καλεί στην "Εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού", στις 9 Μαΐου 2018, και ώρα 18.00  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο Άθλος Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα kick boxing της (Π.Ο.Κ.) στη Βέροια

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Βέροια υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ) Διασυλλογικό Πρωτάθλημα kick Boxing για όλες τις ηλικίες και όλα τα αγωνιστικά στυλ.